L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dimarts, 1 de gener del 2019

FESTIVERN 2018: Tercer dia i tot Tavernes va ser anit una gran festa.




Milers i milers de joves arribats de tots els punts de la geografia espanyola tancaven ahir el 2018 i obrien un any nou, el 2019. Quants n’eren? Difícil saber-ho, però la carpa estava plena i la previsió i els dispositius de seguretat s’havien concretant en unes 15.000 persones, i Tavernes bullia amb els carrers de gom a gom al voltant de l’esdeveniment.




I un desig majoritari: tornar a vore’s a finals del mes de desembre 2019 en una nova edició,  la novena consecutiva a Tavernes. Sense cap dubte dependrà de les circumstàncies derivades de les eleccions que s’esperen a maig. Una cosa està ben clara: amb Compromís en el govern valler hi haurà Festivern. I no som qui per a dir-ho, però sabem que ahir ja es parlava amb l’organització de projectes de futur, de millores, de canvis, sempre un avançar en positiu en el Festivern de manera que fora millor.



I tornant a la nit i a la festa, no va desmerèixer en a res a les millors d’altres anys: un envelat ple de gom a gom i musica continuada fins ben entrada la matinada, quan la claror del dia ja guaitava per la nostra Mediterrània. Va ser una nit memorable, amb un gran cartell sobre l’escenari i on també, a més dels que ressenyem,  van participar per donar la benvinguda a l’any nou “La Selva Sur” i  “The Dance Crashers”.



Va ser la nit de la banda ontinyentina “Auxili” que arribava al Festivern  després de presentar el seu tercer llarga durada “Tresors” i haver actuat en festivals com Rototom, Hartotxu, Shikillo Festival, Feslloch, Aplec dels Ports, Herri San Ferminak, Acampada Jove. El reggae com a gènere i principal font d’inspiració, però amb incursions a  l’ska, el ragga i el rap incloses. Una nit memorable per als vuit components de la Vall d’Albaida que, es posaren els assistents com se sol dir a la butxaca.



 I va ser la nit d’una banda veïna “La Fúmiga” d’Alzira en el seu estil de banda balcànica (instruments de vent i percussió del carrer a l’escenari) o les grans “brass bands” del centre d’Europa. La instrumentació, mescla de la cultura de banda i l’alternativa, serveix perquè facen un repàs al panorama musical en valencià, amb el ska, el punk i la música llatina com a referents. Enguany ha estat un any d’arrancada del grup i els ha dut a actuar en festivals com el Feslloch o l’Aplec dels Ports.  Es presentaven al Festivern amb el seu punt clau: la força del directe, ple d’energia. I no van decebre.



 


De Sevilla, del barri obrer de la Macarena ens arribava “Narco”, rap metall amb vuit discos editats i una trajectòria envejable es presentaven per primera vegada al Festivern. Lletres que parlaven d’experiències amb les drogues, nits de descontrol, el negoci del narcotràfic, el rebuig a l’autoritat, la hipocresia religiosa o històries de crims macabres en el seu directe, molt potent.



 “Els Catarres” venien al Festivern amb nou disc sota el braç “Tots els meus principis”, un disc més electrònic que els àlbums anteriors i que presentaven anit. Conserva el so característic encara que en el aquest disc ja apareixen les guitarres elèctriques i fins i tot amb  cançons més rockeres, una evolució mantenint-se fidels al seu estil.

  
 El grup “SFDK” visitava el Festivern amb el qualificatiu de ser el grup més longeu del rap espanyol i alhora, els més respectats i importants. Interpretaren un grapat de bones cançons que recordaven als seus millors temps en un directe que demostra que tenen corda per a temps en el món de la música.


 La banda pegolina “ Smoking Souls” ens oferien temes del seu darrer treball “Cendra i or”  i dels primers “L’espenta” i “Nòmades” on aborden la vida partint d’una idea de lluita front a les adversitats que han volgut plasmar, sobre tot en cadascuna de les cançons del seu darrer treball. 




I una gran novetat en la nit vallera: la presència en l’escenari del Festivern de la mítica “New York Ska-Jazz Ensemble”, banda nascuda el 1994 i que té publicats deu discos compactes i han realitzat un bon grapat de concerts a Europa, Canadà, els EUA i a Amèrica del Sud on sempre han tingut bones crítiques per la seua energia, creativitat i originalitat en les interpretacions. Actualment són un dels grups més influents de l’escena ska-reggae a escala internacional. I presentaven “Free as a bird” el seu darrer treball.

  

I poguérem igual gaudir de “Plan B”, un dels DJs més actius de l’escena valenciana i que està considerat com un dels màxims exponents de la cultura mash-up, tant a l’hora de punxar com de produir. Un estil barreja entre la imaginació de 2 Many DJs i la tècnica de DJ AM. Barrejar música clàssica amb dutch-house, posar als Guns’n’Roses en clau dubstep o fusionar als Chemical Brothers amb AC/DC, són algunes de les sorpreses que varem escoltar dins d’una sessió equilibrada amb referències als clàssics, siguen música electrònica com del rock, el pop o el hip hop.