L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 de gener del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Propostes, propostes... propostes.


Els primers dies del 2016 explicàvem ací en la Cotorra, i ho podeu llegir ara, la adaptació a passos accessibles de dos passos de vianants del carrer Ribera. Tot per facilitar l’accés a les persones amb dificultats de mobilitat cap al Passeig Colom i zones esportives del Camp de Futbol i pavelló cobert. Fotografia superior: pas accessible carrer Ribera, inici del gener 2016.

L’obra s’havia iniciat el setembre del 2015, fen ús dels diners “d’una arreplegueta”. Recordeu que estàvem en el 2015, un ajuntament encara molt endeutat, que per llei del ministre Montoro (PP) només podia pagar deute i més deute, i no tenia possibilitats de fer cap obra i inversió important.  Es funcionava així,  a base “d’arrepleguetes” quan hi havia alguna que sobrava de pagar deute,  i es feia alguna coseta.

Un projecte d’adaptació a accessible d’uns passos de vianants és una cosa diferent a un projecte de millora de vorera. Però no som qui per explicar-ho a persones que en saben molt, d’informació municipal.  

No comprenem com ara, quan ja han passat més de 3 anys, aquella obra d’accessibilitat en passos de vianants es mescla amb una vorera, que no és ni del carrer Ribera sinó del carrer Lluís Vives.

Qualsevol, amb el mètode de mesclar fets,  pot dir que la vorera del carrer Lluís Vives, com tantíssimes del poble,  ja estava així molts anys enrere de Compromís i, recordar el nul interés en la premsa que, mai no va denunciar eixos mals estats, fins l'arribada de Compromís.

I qualsevol podria mesclar-ho també amb els diners que hi havia per a millorar voreres i dir que, al final, l'anterior govern va preferir usar-los en altres coses (palmeretes, tasques de vigilància en el poble...) i... tallem!. Oferim pau i tranquil·litat en la campanya i volem propostes, moltes propostes.

El sentit comú se sol dir que és el menys comú del sentits, i potser per això els valencians no usem eixa expressió, un  calc lingüístic del castellà, sinó la genuïna valenciana: amb trellat!. I trellat ens en caldrà de cara a la pròxima campanya electoral per explicar les propostes. I en allò que afecta a la Cotorra, pensem usar-ne al màxim, però per parlar-ne, de propostes i actuacions dutes a cap.

Però, si no ens queda altre remei i ens forcen, no deixarem d'aclarir i explicar a la ciutadania tot allò que siga manipulació interessada de fets.