L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 10 de gener del 2019

Tavernes participa en la reunió valenciana del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere


 Tavernes ha estat un dels municipis convidats per la subdelegació del Govern a València per a participar en la reunió del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere celebrada ahir al cap i casal i presidida pel delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio.  
L'alcalde Jordi Joan ha representat Tavernes en la reunió, la invitació a la qual suposa un reconeixement des de l'Estat a les polítiques dutes a terme pel govern de Compromías en l’Ajuntament quan a matèria d’igualtat.  
 

L'acte va servir per a treballar com serà l’aplicació de les mesures d'un pacte que, a nivell estatal, lluita contra una xacra que ja ha colpejat la nostra societat en el nou any amb casos de violència masclista, a més de proclames polítiques de la ultra dreta en contra dels interessos i la seguretat de les dones. 
El govern de Compromís de l’Ajuntament ha refermat el seu compromís en defensar fermament les polítiques d’igualtat i de treballar diàriament per a eliminar qualsevol signe de violència de gènere en el municipi i la societat vallera. 


Tavernes en aquesta legislatura i de la mà de la regidora Noe Alberola, responsable de l'àrea, s'ha consolidat com un dels municipis referents en la lluita contra la violència de gènere. I és un fet confirmat pel Ministeri de Presidencia a través de l'ajuda de 19.904 euros, la més alta entre els
municipis menors de 20.000 habitants,  procedent del fons  estatal del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere reservada per als ajuntaments.

Aquesta subvenció es destinarà a realitzar projectes i programes que tenen per finalitat desenvolupar les mesures del Pacte d’Estat en Matèria de Violència de Gènere en el nostre municipis i que duran a cap les regidories d’Igualtat i de Seguretat Ciutadana.



Tavernes ha desenvolupat campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones, ha elaborat materials informatius informació en matèria de violència contra la dona, ha promocionat les unitats de suport en l’àmbit local, a més de reforçar els serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència contra la dona. 


En el camp específic dels professionals, s'ha engegat la formació especialitzada continuada de professionals de l’àmbit local en matèria d’igualtat entre dones i homes i en les formes de violència contra la dona, així com el reforç dels cos de Policia Local.