L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 de gener del 2019

La posada en marxa de la ràdio municipal perquè fos nexe d'unió dels vallers i potenciadora de la nostra llengua



Una de les promeses electorals de Compromís va ser la posada en funcionament de la ràdio municipal dins de l'objectiu d'impulsar un servei radiofònic per a Tavernes i per extensió a la Valldigna, satisfer la demanda de la societat valldignenca i més després que la radio existent fóra clausurada per un expedient sancionador del govern del PP de la Generalitat. 
 
"Valldigna Ràdio" va ser impulsada pel govern de l'Ajuntament sota el lema "Valldigna ràdio, la radio que ens uneix" com a mitjà dels veïns de Tavernes i dels pobles del voltant  d'accedir a la informació més pròxima i rellevant de la Valldigna, tota en valencià per tal de potenciar i defensar la nostra llengua..

La posada de la ràdio municipal va implicar moltes hores de gestió, d'esforços i de tràmits administratius, sobre tot perquè la llicència que fa vint anys va atorgar la Generalitat á l'Ajuntament no va ser mai desenvolupada pels anteriors governs del PP.
 
L'expedient original no servia i es van fer modificats i millores en el projecte, amb un nou emplaçament d'equips i antenes radiants. 

Una vegada iniciades les emissions i determinat el sistema de gestió que tindria la ràdio (el PP i PSOE van votar en contra) l'emissora municipal es va integrar en la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes (XEMV) i, a poc a poc, es va omplint la graella de la programació amb novetats com la posada en funcionament, el pròxim dia 25, d'un programa de promoció de les activitats d'entitat que formen el teixit associatiu valler.