L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 24 de gener del 2019

Tavernes presenta l’arròs amb mandonguilles i panses i el jaciment paleolític de Bolomor


Tavernes va presentar ahir a FITUR un dels plats tradicional de la nostra ciutat "l'arròs amb mandonguilles d'abaejo i panses",  dit així pels ingredients que porta. És un plat que, com l'arròs al forn, es cuina en cassola de fang i du com a ingredients bàsics les panses i les mandonguilles d'abaejo, a més dels cigrons. 

L'arròs amb mandonguilles d'abaejo i panses, com es sabut, és un plat tradicional del dijous sant i cal pensar que el seu origen el tenim en l'abstinència de menjar carn durant la quaresma, d'ací que l'abadejo la substituesca. Les postres per aquesta menja és un altre dolç tradicional: l'arnadí.

ACEPLAT va fer mitjançant cuiners dels restaurants  Calipso, San Bernardo i Luna Park una desmostració en directe d'aquest plat en la zona "showcooking" de l’estand valencià  i un gran nombre de curiosos i mitjans de comunicació s’han acostat per a comprovar de primera mà com s’elabora aquest plat tan tradicionals i tan poc conegut, fins ara, de la gastronomia vallera fora de la nostra ciutat. El posterior tast ha generat llargues cues de gent a l’espai gastronòmic valencià.

La regidora de Turisme, Pilar Ausina, ha destacat el paper protagonista que ha tingut la gastronomia de Tavernes a FITUR en la jornada d'ahir. "Hem continuat presentant l’oferta turística i els recursos de la ciutat, inclosa la gastronomia, que ha jugat un paper destacat amb el showcooking de l’arròs amb mandonguilles i panses, un plat important per a Tavernes i que reflexa la envejable gastronomia que tenim. L’activitat ha tingut una gran acollida i creguem que donar a conèixer els nostres plats tradicionals és molt positiu per a atraure turistes”, ha assenyalat la regidora.
 
Els visitants que s'han acostat a l'estand de Tavernes han pogut recollir una detallada informació sobre la Cova del Bolomor, el jaciment arqueològic de gran valor científic i avui dia un referent turístic, gràcies als avanços aconseguits amb els treballs d'investigació així també com dels projectes del Centre d'Arqueologia Experimental que s’està habilitant en el jaciment per a realitzar tallers, demostracions i apropar Bolomor als visitants i turistes.