L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de gener del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Ni amb el PSOE ni el PP... el projecte del Vaca no té res a fer?



Ens hem desdejunat avui amb una mala notícia: els pressupostos del govern de Sánchez (PSOE) no contemplen els vora 40 milions que calen per a executar el projecte de millora, canalització i evitació de riuades del riu Vaca a la Valldigna i Xeraco.

Una vegada més els governs de Madrid,  siga qui siga el govern que proposa els pressupostos de l’Estat (l’any 2017 i 2018 va ser l’aliança PP i Ciudadanos, i ara en el 2019 el PSOE) s’oblida sempre del País Valencià i que, anys i anys, hem estat sempre a la cua quan a inversions i diners destinat a les nostres terres i hem patit l’infrafinançament. I de rebot, obliden Tavernes i la Valldigna.

El govern del PSOE ha oblidat que el Senat, a proposta de Compromís, va aprovar recuperar els projectes valencians dedicats a pal·liar els perills d’inundacions,  com el del Vaca, paralitzats el 2011 pel govern de Rajoy.  I eixa resolució del Senat no l’ha plasmada en els pressupostos.

Cal recordar que des del 2011 fins ara, han estat 7 vegades les que Compromís ha esmenat els pressupostos de l’Estat,  demanant la inclusió del projecte del Vaca. Els vots en contra del PP i també de Ciudadanos han dut al consegüent rebuig de l’esmena. I el projecte per fer. 


De tota manera, desitgem que el PSOE de Tavernes no faça com ha fet el PP de Tavernes durant 7 anys: callar, callar i callar i no exigir mai res al govern de Rajoy sobre el Vaca. Ni sobre el Vaca ni sobre actuacions de neteja de rius i barrancs de la Confederació. Esperem, i desitgem que el PSOE local no faça igual.

I no fer igual implica menejar-se, exigir a Puig i Sánchez, fer el contrari del que va fer el PP de Tavernes. I per tant, recolzar i fer costat a la pròxima esmena de Compromís, que segur la tornarà  a presentar en el Congres, on s'exigirà l'execució del projecte. No oblideu, lectors i lectores, que el projecte del Vaca està qualificat com a urgent i d’interés general en el Pla Hidrològic Nacional que, si no es falla la memòria està encara vigent.

Esperem, i ho diguem amb total franquesa, poder tornar a escriure, canviar el titular i posar en lletres majúscules que amb el PSOE ha estat possible el projecte del Vaca. Pel bé de Tavernes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No ania res a fer, son iguals pp,cs i psoe, sempre perjudicant a la valldigna i xeraco.