L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 25 de gener del 2019

Seguim desmuntant inexactituds: Més d'1 milió en inversions adjudicat a empreses del poble



El govern de Compromís ha adjudicat els darrers dos anys obres per un valor superior a 1 milió d’euros a empreses locals.  Una simple comprovació de les obres que per concurs ha adjudicat l’Ajuntament a empreses local deixa en molt mal lloc les afirmacions de la portaveu del PP en la premsa.  Al contrari del que ella diu, és  comprovable que el govern de Compromís està oferint i facilitant treball a les empreses del poble, i són jornals que es queden al poble.

Carrer Calvari

Una cosa ha de quedar ben clara: fa dos anys que Tavernes pot dedicar diners a inversions. Els dos darrers anys és quan el govern de Compromís ha tingut disponibilitat econòmica i ha pogut fer inversions. 

Sense entrar en massa detalls, cal recordar que l'any 2011 l'Ajuntament estava en la ruïna econòmica, amb un deute de 18 milions al bancs, 2 milions de l'aparcament i 2 milions a la Diputació, a més de altres milions per deutes a proveïdors i factures sense pagar. I això va obligar a que fins el 2016 tots els esforços del govern de Compromís  es van dedicar a pagar el deute deixat pel PP.

Les coses s'obliden molt prompte i cal recordar-les de vegades: l'Ajuntament tenia l’obligació de pagar  deute, sobre tot als bancs, i no podia dedicar diners a fer inversions. Era una norma injusta imposada pel Pla d’Ajust del ministre d’Hisenda, el Sr. Montoro del govern del PP de Rajoy i s'exigia per llei a les localitats que, com Tavernes, estaven en fallida econòmica i devien moltíssim als bancs. 

Tavernes va poder dedicar diners a inversions a partir del 2017, després de molts esforços que van fer possible pagar més de meitat del deute bancari deixat pel govern del PP (més els interessos), a més de pagar 2 milions de l'aparcament, pagar els proveïdors, etc i etc. Recordem: el coeficient del deute que el PP havia deixat el 2011 en el 125%, baixava l'any 2017 al 65% i ara està sobre el 50%. Si fa no fa, s'han pagat sobre 20 milions des del 2001 de "cosetes" del PP.

Fa dos anys que Tavernes pot dedicar diners a inversions. I no cal ni dir que el més d'un milió per a obres adjudicat a empreses locals ha servit per impulsar l’economia i el treball, crear llocs de treball en la localitat, perquè tant les obres com tot el que gira al voltant en la seua execució es queda i repercuteix positivament a Tavernes.


Carex Bolomor


Relació d'obres adjudicades a empreses locals anys 2017 i 2018: 

- Carex Cova del Bolomor, adjudicada a Construccions Felfrell, S.L. per un total de 109.670 euros.

- Construcció nínxols en el cementeri, adjudicada a Construccions Felfrell SL per 89.550 euros.

- Construcció de nínxols prefabricats en el cementeri adjudicada a Grau Pascual SA per 99.583 euros.

- Reurbanització Carrer la Barca- Sequers adjudicada a Cons-Med SL per 194.810 euros

- Millora i accessibilitat voreres dels carrers Calle Calvari, Corralot i Travessera Sant Benet adjudicada a Grau Pascual SA per  133.003 euros.

- Reparació escocells Camí Dula, Sant Antoni, Prof. Sanchis Guarner, Monestir de la Valldigna, Pau, Solidaritat, Constitució, 25 d'abril adjudicada a Grau Pascual per valor de 77.403 euros .

- Execució guals accessibles carrer Divina Aurora adjudicada a Grau Pascual per valor de 152.000 euros.

- Obres millora accessibilitat encreuament carrer Mitja Galta i la Barca adjudicada a Felfell SL per valor de  179.225 euros.

Confiem en no haver-nos oblidat de cap de les grans. La suma d’aquestes obres suposen un poc mes de un milió d’euros, que han estat adjudicats a empreses de Tavernes per a executar majorment obres en la vida publica vallera. 

Construcció de nínxols



Contractes menors 

Per altra banda, les obres que importen menys de 40.000 euros, que segons la llei actual són contractes menors,  la norma del govern de Compromís ha estat sempre oferir-les primer que ningú a empreses del poble. 

En aquest concepte hi ha els proveïments d'empreses locals (ferreteria, reparacions vehicles, subministrament roba als programes de formació, material neteja, subministrament de jocs infantils, reparacions elèctriques, etc. etc i etc) i també obres i inversions que no passen d'eixa quantitat. 

Posar ací una relació, seria omplir fulls i fulls, però nomes com exemple en direm unes quantes: paviment d'entrada en el camp del futbol feta per Trans Tonis 25.000 euros; imbornals en Carrer Nou, Plaça 9 d'Octubre i Carrer Bixquert de Grau Pascual 10.000 euros, cabina so i llums Casa de la Cultura de Construccions Raül 7018 euros, desamiantar l'edifici Vetges Tu del cementeri per Grau Pascual 3.500 euros, construcció de vaters infantils Alfàndec per Felfrell 30.799 euros, paviment  de la Casa de la Cultura de Benizael 16.698 euros i un llistat interminable dut a cap per empreses locals.


Nou paviment entrada camp de futbol

I com diguem són majorment les empreses del poble qui les han executades o qui fan el proveïment a l'Ajuntament. Quan s'ha acudit a una empresa forana és perquè les empreses locals no podien atendre'l.

El que està ben clar és que és completament falsa l’afirmació de la portaveu del PP en la premsa dient que empreses de fora del poble executen majorment les obres i proveïments.