L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 9 de gener del 2019

L'ajuntament fa accessibles quatre nous passos de vianants en la plaça del Prado


L'Ajuntament facilita l'accés al Centre de Salut i a l’Escola de Música de la plaça del Prado amb l'execució d'una millora en quatre passos de vianants, els ubicats en la part sud de la plaça, que ara són totalment accessibles i d'acord amb la normativa.

El govern de Compromís al llarg de la legislatura ha tingut com a objectiu la millora general de l’accessibilitat en els passos de vianants, fer que siguen més segurs i puguen ser usats per qualsevol ciutadà, sense distincions de cap situació personal.



Els nous passos substitueixen uns altres que no tenien condicions d'accessibilitat: estaven molt pròxims als encreuaments i no disposaven de rebaix en la vorera per deixar-los al nivell del carrer. Molts veïns expressaven les queixes per ser inservibles a les persones amb mobilitat reduïda, o les que transiten amb cadira de rodes o, fins i tot, per les dificultats de  les persones que duien carros de compra o de bebés.

L'actuació els ha convertit en accessibles, segons la normativa actual: rebaix de la vorera fins a la quota zero, instal·lar paviments tàctils i franges visuals per facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda i vianants en general. 
 


Un poc d'atenció a les fotografies: què diu la normativa?

Doncs que els passos de vianants ubicats en la intersecció de carrers es marcaran segons la línia de façana, i sempre a partir del xamfrà si l'hi ha. Com encara es veu ben bé en les fotografies, els passos antics no ho acomplien. 



Aquests passos, i molts altres en el poble, quan s'han millorat seguint la normativa per fer-los accessibles i més segurs, s'han hagut de desplaçar un poc a un costat. És la normativa que millora així la seguretat del vianant i evita perills de col·lidir amb els cotxes que giren en l'encreuament. 

No és difícil d'entendre que si la normativa obliga a desplaçar un metre o un poc més el pas de vianant a un costat, es desplaça quan es reforma. Lamentable que polítics locals o blogs de partits, en lloc d'informar que els canvis són per normativa actual i per millorar la seguretat del vianant, es dediquen a intoxicar.
 


No podem oblidar que la zona del Prado és de les més transitades de tot Tavernes. I ho és perque hi ha el Centre de Salut i l'Escola de Música, a més de ser zona de pas al CEIP Alfandec, Passeig Colom, Camp del Vergeret i Poliesportiu. Les obres tenen com a objectiu millorar l'accessibilitat, facilitar l'accés a la plaça i al Centre de Salut de tots els usuaris, i millorar el trànsit dels veïns i veïnes en general.

I no cal oblidar que els projectes els fan els tècnics, els arquitectes municipals, els que coneixen les lleis i,  per tant, garanteixen l'acompliment de la normativa i no que es posen passos a la babalà, amb escaló al carrer i damunt l'encreuament.