L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 26 de gener del 2019

Tavernes paga l'últim rebut del deute de 1'7 milions deixat pel PP amb la Diputació


L'Ajuntament ha acabat de pagar el deute de 1'7 milions que tenia amb la Diputació després d'haver abonat els 172.000 euros de l'últim rebut. Aquest deute va ser una de les "sorpreses" en que es va trobar Compromís en arribar al govern municipal i prové de la falta de pagament dels anteriors governs pel reciclatge de la planta de Guadassuar. (foto superior) 

L'anterior govern del PP cobrava als veïns la taxa de reciclatge del fem de Tavernes en la planta de Guadassuar. Cobrava en nom de la Diputació, però no li va transferir els diners. Cal recordar que en aquella època només hi havia un rebut de fem, que comprenia dos conceptes:

 - 1. L’arreplegada domiciliaria del fem i el trasllat a la planta de Guadassuar, treball que feia i fa l’Ajuntament, i el cobra als veïns.  

 - 2.  El tractament del fem en la planta de Guadassuar. Això ho feia, ho fa encara i ho cobra la Diputació però aleshores es pagava dins del rebut únic del fem. L'Ajuntament ho cobrava tot i li l'havia d'abonar després a la Diputació la seua part, cosa que no feren en temps. 

Pensem que esta clar, no? Repetim:  El veïnat pagava en un únic rebut els dos conceptes explicats. L'Ajuntament cobrava la part de la Diputació i li havia de transferir els diners que li corresponia però... els governs del PP no ho van fer. I el deute anava pujant.

L'Ajuntament ha pagat aquest deute de 1'7 milions des del 2011. En la passada legislatura el govern de Compromís ja va liquidar una bona part del deute, i en el 2016 va acordar amb Diputació pagar la resta en 4 terminis i així liquidar-lo en l'actual legislatura.


I què es pot fer en 3'3 milions d'euros? i en 18 milions?

Són 1'7 milions pagats a la Diputació. Si sumem sobre 1'6 milions d'euros
del canon de l'aigua potable que el PP va cobrar anticipat fins el 2016, en dóna un total de 3'3 milions.  O siga 3'3 milions que hauria tingut Compromís per a invertir en el poble.


I què fer amb eixos 3'3 milions? Només direm dos exemples: 1) pagar tot el col·lector i el vial perimetral de la platja que valdrà això més o menys. 2) Dedicar 1'6 milions a canviar l'enllumenat del poble i amb el sobrant pagar els 800.000 euros de l'acabament de la piscina coberta i encara en quedarien 900.000 euros per a carrers, voreres i camins del terme.

I encara hi ha més. Que hauria pogut fer Compromís amb:

- Els vora 13 milions pagats des del 2011 entre capital i interessos dels préstecs bancaris.
- Els 3'5 milions pagats a proveïdors i factures pendents del 2011
- Els 2 milions pagats per l'aparcament del passeig

Són sobre els 18 milions pagats pel govern de Compromís, en nom del poble, per "cosetes" del PP. Uns diners que el govern actual no ha tingut i que hauria pogut dedicar a millores i inversions en el poble i platja.

I després ens toca llegir en les xarxes informacions manipulades i tergiversades, exigint inversions, millores.... Però, si Compromís no ha tingut ni té encara prou mans per pagar els vostres deutes, els deutes d'un Ajuntament tan arruïnat que,  com aquell que diu,  no podia ni comprar paper de water!!!