L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 17 de gener del 2019

L'Ajuntament adjudica l'execució del vial perimetral de la platja a Hidraqua per 414.517 euros. El col·lector anirà enterrat davall del vial


 "Hidraqua Gestión Integral Aguas de Levante SA" ha estat l'adjudicatària i serà l'empresa que executarà les obres del vial perimetral en la zona nord de la Platja de Tavernes. La fotografia ens mostra una zona de pas del vial. Les obres del vial perimetral seran també el punt d'arranc de la construcció del col·lector de la platja, que anirà soterrat davall.

L'empresa és l'actual concessionària de l'aigua potable de Tavernes i ha present una oferta que ha estat valorada per la Mesa de Contractació de l'Ajuntament com a més avantatjosa front a les presentades per "Guerola Transer SLU", "Canalizaciones y derribos Safor SL" i "Pavasal Empresa Constructora SA", empreses que havien optat a l’adjudicació de les obres 


El preu d'adjudicació ha estat de
414.517 euros, impostos inclosos, i el termini d'execució de l'obra una vegada fet el replanteig és de 6 mesos. "Hidraqua Gestión Integral Aguas de Levante SA" disposa ara d'un termini de 15 dies per formalitzar el contracte.

La construcció d’aquesta nova infraestructura permetrà, per un costat descongestionar el trànsit del carrer Blasco Ibáñez i, per una altra, construir el nou col·lector que transcorrerà sota aquest vial.  El consistori de Tavernes va aprovar executar aquest vial en el plenari del passat mes de juny i ho va fer amb els únics vots de Compromís, perquè ni PSOE ni PP recolzaren la despesa. En la sessió no va estar present el regidor d'EU per motius personals.

L'alcalde va explicar en el plenari tots els detalls del vial

3'5 milions per al vial i col·lector, la inversió més gran en 25 anys a la platja 

Tal com hem explicat en moltes ocasions el govern municipal de Compromís va estar gestionant tot l'any 2017 i 2018 l'obtenció dels terrenys, aconseguits per ocupació directa dels terrenys afectats en base al procediment que contempla la vigent LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) i que es va explicar en el plenari del mes d’octubre del 2017.  

Alguns afectats presentaren un recurs contenciós i demanaren al jutge la paralització de l’obra, cosa a la qual el jutge no va accedir perquè el vial és una obra prevista en el PGOU vigent a Tavernes.

Les obres que ara s'han adjudicat permetran obrir un nou vial perimetral que s’iniciara al final de l’avinguda de la Marina, tindrà dos sentits, d'entrada i eixida entre les dues platges valleres, amb un ample de 18 metres i, com ja hem dit,  davall ha d’instal·lar-se el col·lector. 

La obra del vial i del col·lector (actualment en fase d'adjudicació)  importen conjuntament 3'5 milions i serà la inversió més gran efectuada per l'Ajuntament en els darrers 25 anys en la platja. A més de les dos obres grans indicades, quan s'execute el col·lector es durà a cap obres de millora general en l’Avinguda Blasco Ibáñez i carrers adjacents. 

El projecte contempla la transformació d’aquest carrer a un únic sentit i una ampliació de les voreres, molt estretes, per a permetre millor el pas de vianants i carrets de bebé o de persones de mobilitat reduïda. A més hi ha prevista la millora de l’accessibilitat en tota la zona i millores com col·locació de bancs, fanals d’il·luminació i altres elements urbans. 

1 comentari:

Veïna ha dit...

Després que vinguen a demanar que siguen els veïns de Tavernes que paguen per a fer un mur de contenció del riu! No es pot tindre més poca vergonya!