L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 23 de gener del 2019

Tavernes presenta a FITUR "Una mar de festivals" amb una oferta d'11 esdeveniments musicals al llarg de l'any


Tavernes ha efectuat avui en la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR) la presentació de la marca "Un Mar de Festivals", que presenta a Tavernes com un dels dels epicentre internacionals de la música, tant per la qualitat com per la varietat de esdeveniments musicals que se celebren a la nostra ciutat (fotografia superior).
 
Dubtem  que hi haja cap ciutat que, amb 17.000 habitants, tinga una oferta de festivals de música tan nombrosa i variada, amb un total 11 festivals a celebrar al llarg de l'any.
 
L’alcalde, Jordi Joan, i la regidora de Turisme, Pilar Ausina, han estat aquest matí l’estand a FITUR de Tavernes, on en manifestacions a la premsa i televisió l'alcalde destacava que “la marca Tavernes esdevé una referència clau en la posada en marxa de festivals musicals, que venen a donar oferta a tot tipus de edats i públic. Els festivals han esdevingut un objectiu irrenunciable per al govern de la ciutat, com a marca de ciutat, com a impacte econòmic i com una manera de conèixer Tavernes”. 
 
Per la seua part, Pilar Ausina, ha destacat “la forta aposta pels festivals de música, ja que creguem que este tipus de turisme tindrà en el futur un gran retorn per al nostre municipi”.  
 
 
11 festivals per al 2011 
 
11 seran els festivals de música que se celebraran al llarg del 2019 a Tavernes de la Valldigna, encara que com és habitual és l'estiu l'època de l'any que reuneix per tot arreu la celebració del major nombre i Tavernes no es una excepció.
 
Juliol
 
La primera trobada musical d'estiu ens ve de la mà del "Desllunat-Pop al carrer", una barreja de disciplines artístiques i musicals, moltes experimentals, que junt al jazz cada any té més ressò i atractiu per la qualitat dels intèrprets.
 
Pocs dies després, "Iboga Summer Festival" a finals de juliol desborda emocions la platja de Tavernes amb música balkan, swing i ska. Tenim també sensacions que es poden viure, d’una manera més colorida, al "Holli Dreams Festival" que pinta de colors la nostra platja amb uns DJs de renom, efectes especials i música electrònica dance. 
 
El mateix més de juliol, al llac de la Goleta, hi ha la possibilitat de gaudir d'un ambient més clàssic i mariner amb " Cançons a la Mar" un festival de corals on no falten les havaneres i mostres de les cançons populars. També la gent més gran té la possibilitat de gaudir del "Major Fest" amb música d'època acompanyada d'activitats diverses i gastronomia.  
 
L'alcalde i regidora de Turisme en l'estand valler
Agost
 
El més d'agost s'obri amb el festival més veterà i alhora més internacional: "Sete Sóis Sete Luas", el festival impulsat pels premi nobel Jose Saramago i Dario Fo,  que que se celebra dins la primera quinzena d'agost i on Tavernes és la seu espanyola d'un festival en el qual participen la major part de les nacions riberenques de la Meditarrania. El festival en si és un recorregut cultural, gastronòmic i musical per la riba que crea, recordant la feliç imatge del cantautor Lluís Llach "un pont de mar blava" des de l'Ibèria fins a Estambul agermanant les arrels romanes, gregues i fins i tot àrabs de les seus ribes.

I continuem agost i tanquen el més amb un plat fort: el Mediterránea Festival i la seua proposta indie-rock, a la vora de la mar, en un esdeveniment que combina música, platja, cultura i gastronomia. I per tancar l’estiu Sona Baixet Fest(a), adreçat al públic infantil. 

Setembre
 
Les festes majors de Tavernes són el punt de trobada de manifestacions més arrelades en el sentiment propi de la ciutat amb la celebració del Festival de Bandes de Música i el Festival de Balls Populars, on la capital de la Valldigna es converteix en aparador de la musica tradicional de banda i del folklore valencià.
 
Desembre

I Tavernes tanca l'any amb el festival més prestigiós d'hivern de les comarques centrals valencianes, el Festivern, com a millor manera d'eixir d'un any i entrar en l'any nou al ritmes de conjunts i bandes de reconegut prestigi en el panorama estatal i valencià, a més de celebrar diversos actes culturals i esportius com a complement.
 
Tavernes es "una mar de festivals" on són unes 100.000 persones les que, d'una o altra forma, visiten la ciutat i la platja, consolidant la nostra ciutat i la nostra platja com a referent de turisme cultural i de qualitat. No hem d'oblidar que les persones que ens visiten gràcies als espectacles, a més d'escoltar i viure les emocions de la música, gaudeixen del nostre entorn i paisatge, i descobreixen la nostra gastronomia, cultura i patrimoni.