L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 14 d’octubre del 2017

PLENARI OCTUBRE 2017: Tavernes disposarà en breu dels terrenys del col·lector de la platja




Tavernes disposarà en breu dels terrenys per a executar el col·lector de la platja, segon va informar l'alcalde Jordi Joan en el passat plenari (foto superior).

L'alcalde explicava el procediment administratiu del projecte assenyalant que que el procés d'ocupació dels terrenys es va iniciar mesos arrere, després de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat que contemplaven unes modificacions en la LOTUP que facilita l'ocupació directa.

Segons confirmava Jordi Joan, l'Ajuntament ja disposa de les fitxes i de l'estudi dels terrenys a ocupar després de l'inici de l'expedient d'ocupació directa, un fet que va ser notificat als propietaris perquè pogueren presentar a al·legacions.  

L'alcalde confirmava que amb l'expropiació forçosa s’hauria pagat molt poc perquè els terrenys realment són  rústics i que el procediment d’ocupació directa que s'ha triat  és més avantatjós per als propietaris.  Recordava l'alcalde que els terreny a ocupar no tenen programa ni agent urbanitzador i, sí, potser en un futur podran tindre expectatives urbanitzadores, però tal com està la situació del sector de la construcció són molt llunyanes.

Traçat del col·lector en el nou projecte
Amb la formula escollida, l’Ajuntament beneficia els propietaris perquè els atorga una  reserva d'aprofitament del terreny, la mateixa que tindria quan el terreny estiga urbanitzat, i fins i tot eixa reserva d’aprofitament serà escripturat en el Registre de la Propietat.

Segons hem sabut, alguns propietaris havien sol·licitat en les al·legacions que aquest aprofitament es donara en terreny urbà de propietat municipal, en concret en el sector 12, una petició  que els informes jurídics municipals afirmen que és impossible per la llei del Patrimoni del Sòl.

Una vegada obtinguts els terrenys, l'Ajuntament podrà aprovar el projecte de col·lector, ja que és preceptiu disposar dels terrenys abans d'aprovar qualsevol projecte d’obres.

Tota l'explicació de l'alcalde es pot seguir en el vídeo següent  





Una breu història del col·lector

La història del col·lector de la platja no ve d'ara, sinó que va començar fa 11 anys amb el Pla Director de l’Aigua Potable que en preveia la construcció per evitar inundacions per fortes pluges. L’any 2006 l'anterior govern fent ús de la seua majoria absoluta va atorgar a Aquagest la concessió de l’aigua potable i, per tant, en el Pla Director d'obres s’hauria d’haver contemplat el col·lector.

L’any 2007 i 2008, amb uns pressupostos amb romanent negatiu de 3’4 milions i 4’5 milions, l’anterior govern  va aprovar un Pla d’Ajust per salvar la situació econòmica. S'hi va contemplar un préstec de 6 milions per remodelar l’Avinguda de la Marina i executar el col·lector. El govern anterior no va complar el Pla d’Ajust ni va executar el col·lector.

També el govern anterior l’any 2009 i 2010 Tavernes va rebre 8’7 milions per a obres dins dels “Plans E-1 i E-2” de Zapatero i el Plan Confiança de Camps.  I tampoc va contemplar el col·lector dins d'aquestes obres, però si que va dedicar 1’7 milions en “posar guapa” la part superior per on havia d'anar: l’Avinguda, dins de la campanya de les eleccions del 2011. La part enterrada no es veu i i per tant el col·lector es va quedar per fer.

Vot en contra del PP (novembre 2015)

Canvi de projecte per a un millor aprofitament  amb el vot en contra del PP 

El col·lector val 3 milions (no els 700.000 euros dels anteriors governs)  i s'han d'aprofitar al màxim. D’ací que el projecte inicial que contemplava un col·lector des del final de l’Avinguda i pels carrers Pintor Sorolla i Blasco Ibáñez fins el canal, s’haja canviat a un nou projecte segons el informe i estudis de TYPSA que transcorrerà per la zona perimetral de la platja, enterrat en una nova via que servirà de ronda. Es va aprovar en el plenari de novembre del 2015 amb el vot en contra del PP.

El nou traçat permetrà obrir un carrer perimetral per connectar l'Avinguda de la Marina i la  Goleta, amb una millora evident entre les dues platges. El projecte optimitza els 3 milions perquè el pas per la zona perimetral permet construir un vial d’uns 18 metres d’amplada per davant del cinema Olimpo fins el sector 12, amb dos carrils, que facilitarà alhora l’entrada i eixida de les platges i la interconnexió.