L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de maig del 2019

Valldigna Ràdio no emet encara falques electorals per no tindre permís de la Junta Electoral


La falta de permís de la Junta Electoral de Zona (JEZ), segons poblica avui el diari Levante-EMV seria la causa de que no s’haja iniciat encara l’emissió de les falques publicitàries en Valldigna Radio, l’emissora municipal local.

El mateix diari indica que Compromís ha negat i desmentit les acusacions de la resta de partits d'haver impedit les emissions i ha recordat que la ràdio no té el permís de la JEZ per a iniciar-les. També ha recordat que fa unes setmanes la mateixa JEZ va amenaçar a l'Ajuntament, i a Compromís com a govern, i per dues vegades, amb multes per haver usat mitjans de difusió com el web i el facebook municipal.

L'emissora municipal Valldigna Ràdio és la primera vegada que participaria en unes eleccions municipals des de la seua creació en aquesta legislatura.

El secretari municipal hauria informat que el repartiment d'espais gratuits de propaganda electoral s'ha d'aprovar per la Junta Electoral i que s'ha d'ajustar al que diu l'art. 64 de la LOREG.


Els espais per a les falques,  segons hem pogut saber, no contempla en la LOREG  exactament  la proporcionalitat dels resultats obtinguts en les passades eleccions municipals del 2015. Compromís va obtindre el 48’56% i el PP el 23’81% però  se’ls havia assignat el mateix temps en falques als dos partits, 45 minuts.

L’Ajuntament està a l’espera d’una resolució de la JEZ que done el vistiplau a les emissions i se suposa que al mateix temps, en el escrit indique clarament la normativa a seguir per al repartiment dels temps en falques de cada partit. Ahir dilluns no s’havia rebut cap resolució de la JEZ, per la qual cosa es va paralitzar l’emissió i es confia que avui es conega ja la resolució final.

Compromís, que governa l’Ajuntament, va negar ahir  voler silenciar a ningú en la emissora municipal, Valldigna Ràdio i va insistir en la falta d’una resolució sobre com ha d’actuar la ràdio municipal. L'emissora municipal no està gestionada directament per l’Ajuntament, sinó per una empresa externa.