L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de febrer del 2018

Tavernes va deixar la Mancomunitat el desembre del 2016, quan es va complir l'any de la sol·licitud.


L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha afirmat que Tavernes fa més d'un any que no forma part de la Mancomunitat de la Valldigna, perquè va ser en desembre del 2016 quan es va complir l'any des de la sol·licitud d'eixida, aprovada en desembre del 2015 pel plenari.

Els estatuts de la Mancomunitat de la Valldigna contemplen que les localitats poden deixar voluntàriament l'entitat seguint el procés estatuari. Tavernes el va començar en desembre del 2015, i un any després, o siga en desembre del 2016, tal com diuen els estatuts deixa de formar part de la Mancomunitat.

L'alcalde afirma, en manifestacions a Levante-EMV, que Tavernes no s’ha negat mai a pagar el deute per la quota, però cal saber que la proposta feta per Tavernes per poder-la pagar encara no ha rebut resposta de la Mancomunitat.

Tal com com vam publicar ací en la Cotorra, Tavernes va proposar el pagament del deute corresponent a la quota del 2017, per valor de 52.000 euros amb patrimoni, és a dir amb la cessió de la part de la propietat que li correspon d'un solar de 2.400 metres situat a Benifairó. Aquest solar està ara en venda i tindria un valor de mercat, segon les nostres noticies, superior als 80.000 euros, però la proposta de Tavernes l'ha valorat en 43.354 euros que tindria en inventari.

La Mancomunitat no ha respost encara eixa proposta: Tavernes pagaria el deute de 52.000 euros amb la cessió del 73’75 %  (calculats sobre el valor de 43.354 euros, i no sobre el de venda que supera els 80.000 euros) de la part de propietat de Tavernes sobre el solar de Benifairó. A això, se li sumaria la cessió del 32,61% de la part que li correspon del “PPOS 2017”, que importa 9.172,21€ i estaria saldat el deute de 52.000 euros.

Jordi Joan en el plenari del passat mes de gener, va elevar la proposta de pagament del deute, aprovat sense cap vot en contra, i remarcava que Mancomunitat li suposava a Tavernes una despesa de vora 1 milió d’euros per legislatura, i sense cap correspondència ni projecte per a Tavernes perquè no hi ha mancomunat cap dels servei, cosa que ahir també va recordar en els manifestacions fetes al diari.

L'alcalde de Tavernes denuncia en el diari la “inactivitat administrativa" per formalitzar l’eixida de Tavernes, que no estava realitzant amb la rapidesa que calia. També va remarcar que ni estava enfadat ni res de semblant, però no comprenia “com la Mancomunitat té una proposta de Tavernes per a liquidar el deute i en lloc de respondre a la proposta amb un dictamen, és fa una roda de premsa”. Que cal dir se va convocar quan encara no s’havia celebrat el plenari de la Mancomunitat.

No vam prendre la decisió de deixar la Mancomunitat de la Valldigna un dia en alçar-ens de matí, sinó que és un procés llarg i ja durant la passada legislatura és va voler canviar els funcions de l’entitat, però no va ser possible” afirma Jordi Joan en el diari, que atribueix la impossibilitat de dotar de continguts i objectius mancomunitat a l’entitat  per els dinàmiques diferents dels ajuntaments , amb interessos i realitats distintes.

Sobre la nova etapa que ara volen obrir els pobles que romanen i mancomunar serveis, Jordi Joan demana coses i fets concrets, saber quins serveis es volen unir. Cal recordar que la Mancomunitat, fundada en el 2002, no ha mancomunat cap servei en els 16 anys que du d’existència i només com a cosa de tots celebrava el Dia de la Valldigna.


La passada legislatura no va poder ser 

La passada legislatura ja va haver una proposta interna en el govern valler per eixir de la Mancomunitat. Les quotes eren una despesa inassumible. La Mancomunitat li costava aleshores  a Tavernes sobre els 400.000 euros anuals. En la legislatura 2007-2010 Tavernes havia abonat ni més ni menys que 1.612.468 euros.

La situació de fallida econòmica de l'Ajuntament feia que Compromís presentarà eixa proposta interna al govern valler. Va ser inviable i ni va anar al plenari perquè un dels partits que aleshores formaven part del govern (Compromís- PSOE-EU) és va oposar radicalment.

Compromís de Tavernes, que tenia en Jordi Joan a un copresident, junt als alcaldes de Benifairó (PSOE) i Simat (PP), va impulsar la reducció de quotes de la Mancomunitat aplicant un control estricte i eliminant despeses innecessàries.
 
Tavernes estava en greus problemes econòmics, però gràcies a això la quota de 1’6 milions que es pagava en anteriors legislatures com ja hem dit, va quedar reduïda i va passar a ser de 900.000 euros en la passada legislatura 2011-2014. 

Això va suposar que Tavernes en 4 anys i amb co-presidència de Jordi Joan es va estalviar vora 700.000 euros.

Informació pròpia, del plenari de Tavernes i manifestacions de Jordi Joan a Levante-EMV 



2 comentaris:

Unknown ha dit...

No entenc massa que passa a la Valldigna. Però que la Vall de Tavernes deixe la Mancomunitat...Segur que al darrere no hi ha altres coses? Les explicacions d'uns i d'altres no semblen massa completes ni aclaridores.

La Cotorra de la Vall ha dit...

S'ha explicat massa vegades. Una mancomunitat és una entitat per a mancomunar serveis entre ajuntaments. Estar pagant milions d'euros (Tavernes) per una entitat que al final no te mancomunitat res....

De tota manera, li deixem els últims articles que hem publicat al respecte. Hi ha molts més des del desembre del 2015, quan es va aprovar l'eixida. Pot buscar-los també.

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2018/01/leixida-de-tavernes-de-la-mancomunitat.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2018/01/lestat-de-la-questio-voste-en-que.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2018/02/lestat-de-la-questio-la-mancomunitat.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2018/02/un-informe-dintervencio-avala-que-fa-un.html