L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 4 de febrer del 2018

L'oratge: A l'espera de més pluja i neu al País Valencià


AEMET preveu per aquest diumenge cels coberts amb probabilitat de precipitacions que aniran incrementant-se amb el pas del dia, tal com l’embossament d’aire polar que ahir afectava la península arribe al Mediterrani. L’evolució de l’oratge al llarg del dia el podeu veure en els dos mapes d’AEMET que publiquem amb intervals de 12 hores.

O siga que les pluges en forma de pluja i neu tornen al País Valencià amb intensitat segons les zones geogràfiques.  En el cas de la costa, s'esperen pluges al llarg del dia que podran ser localment intenses. 

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha llançat l'avís de nivell taronja (risc important) per forts nevades en les comarques de l'interior de València i Castelló. Es preveuen acumulacions de neu de 15 cm en 24 hores en zones de més de 900 metres d'altura. L'alerta començava a les tres de la passada matinada i és mantindrà fins al final de la jornada.

També el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat ha dictat la preemergència nivell taronja en les comarques de  la Costera, la Vall d'Albaida, el Comptat, l'Alcoià i l'Alt Vinalopó pel risc que s'hi donen fortes nevades.

La jornada de treva d'ahir on va lluir el sol solament es va veure pertorbada per les ratxes de vent properes als 100 quilòmetres per hora a Castelló.  Ahir vam gaudir d'un lleuger increment de les temperatures (màximes de 16 i 17 graus), però a partir d'avui tornaran a baixar i s'esperen, de nou, registres plenament hivernals, amb més fred els pròxims dies.