L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 5 de febrer del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: De veritat ¿valen més 4 llocs d’aparcament de cotxes que la seguretat dels 600 xiquets i pares del CEIP Alfàndec?




El govern de Compromís executa actualment el pla de millora de voreres, accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques de les zones urbanes al voltant del CEIP Alfàndec i Prado Comarcal, i entre les obres executades està l'ampliació de la vorera del carrer Mestre Sansaloni que du des del Passeig Colom fins a pràcticament les portes del centre escolar. La vorera ja acabada presenta l’aspecte que veia en la foto de dalt. Immillorable per a ús dels xiquets i xiquetes i familiars.

La vorera ha estat ampliada, s’ha habilitat per facilitar l’accés de persones amb mobilitat reduïda i, sobre tot, perquè hi transiten molt millor les persones. Compareu la situació d’ara amb l’anterior, amb tot de cotxes aparcats a un costat, i una vorera estreta, ben estreta.

Abans, com podeu vore en la fotografia de fa uns mesos, hi havia una vorera sobre un metre d’amplada per on no podien caminar massa fàcilment dos xiquets/es l’un al costat de l’altre, o un xiquet agafat de sa mare o son pare de la mà, i no cal ni dir si portaven el germà menut en un carret de bebès.  L’estretor de la vorera feia, i això ho sabem tots, que en les hores punta d’entrada i eixida del centre, la major part dels xiquets i parets es veien obligats a caminar pel mig del carrer, amb el consegüent perill pel trànsit de vehicles.

Així era la vorera d'abans. I xiquets i pares pel mig del carrer!
La millora de seguida ha estat criticada. Pels de sempre. De seguida han eixit els defensors dels cotxes per damunt de les persones:  s'han perdut 4 llocs per a vehicles. Això ho critiquen, sense parlar mai dels 170 llocs d'aparcaments que ells eliminaren a l'Avinguda de la platja. Sempre la doble vara de mesurar.

No els preocupa la seguretat de 600 xiquets/es. Critiquen i critiquen, sense valorar els beneficis per als xiquets i els pares. Si els creguerem, eliminarien totes les voreres del poble per donar més i més ample a l'aparcament de cotxes. Per a ells la ciutat no és el lloc on viuen, conversen¸ passegen i conviuen persones, sinó que la seua concepció és la ciutat receptacle on els cotxes són prioritaris. Lamentable.

I repetim la pregunta. De veritat ¿valen més 4 llocs d’aparcament que la seguretat dels 600 xiquets, pares i mares de l’Alfàndec?.

Una ciutat per a les persones. 

Lamentable és vore com hi ha partit  i algú que fa periodisme grog amagat darrere un blog de la Valldigna, que llancen llenya i atien el foc de la crítica defensant una concepció i model de ciutat que prioritza l'estacionament de vehicles per damunt de les persones i la seua seguretat.  


Eixe partit que critica les voreres grans, espaioses, per a l'ús dels veïns mentre demana menys voreres al poble per posar cotxes, eixe partit que critica la despesa de millorar voreres és el mateix que es va gastar en el 2010 sobre els 400.000 euros en repavimentacions i canvis de taulells totalment innecessaris en el centre del poble. Se'n recordeu? En el cas dels taulells, van canviar els rojos i blancs per uns altres grisos, ben lletjos, simplement perquè sí, sense cap benefici per als ciutadans. No ho havíem dit mai, però ens en recordem.

Per a nosaltres és d’aplaudir, de lloar i felicitar que 600 xiquets tinguen seguretat i puguen caminar per la vorera amb tranquil·litat és més important que 4 places d’aparcament. I per extensió, opinem exactament el mateix de les voreres amples d’altres punts de la ciutat. És d'aplaudir i felicitar que el govern municipal desitge una ciutat per a les persones i no per a cotxes només. Tant de bo, la nostra ciutat permetera fer voreres ben amples i espaioses en tot el nucli urbà!!!

Les opinions expressades són les de l'equip de la Cotorra, de ningú més.