L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 10 de febrer del 2018

PLENARI FEBRER 2018: Compromís impulsa una mesura social en favor de families necessitades




L’Ajuntament es va solidaritzar amb les famílies necessitades de Tavernes que ocupen un habitatge de lloguer social i va aprovar, encara que fos amb els únics vots a favor de Compromís, una reducció en la quota de l’IBI sol·licitada per  l'Entitat  d'Infraestructures  de  la  Generalitat (EIGE), com a propietària dels locals de lloguer social.

Compromís va considerar que sí que calia declarar d’interés general i utilitat especial els 51 immobles de la ciutat destinats a lloguers socials per a famílies necessitades, talment com li havia sol·licitat l'Entitat  d'Infraestructures  de  la  Generalitat (EIGE).

Per tant, els 51 habitatges seran bonificats enguany amb una reducció del 95% de la quota de l’IBI, però cal significar que cada any s’haurà de renovar aquesta sol·licitud i aprovar-la el plenari, tal com està contemplat en l’ordenança municipal.

La reducció de l’impost aprovada ahir pel govern de Compromís, fa que Tavernes s’unesca a moltes altres localitats del País Valencià que, des de fa uns mesos, venen aprovant en els plenaris aprovat mesures semblants d’ajuda a les famílies necessitades de les respectives localitats.

Només Compromís va votar a favor


Interés social de la mesura 

Malgrat  l’interés social de la mesura aprovada, tant el PP com el PSOE van votar en contra d’aquesta ajuda a les famílies valleres necessitades. EU es va abstindre en considerar que calia tindre clar quins eren els habitatges socials afectats, perquè alguns havien passat a ser propietat privada. El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, de Compromís li va indicar al regidor d’EU que l’Ajuntament pren com a base els documents oficials que disposa, a més dels informes de Serveis Socials.

El regidor Benavent va remarcar que la reducció de l’IBI per als habitatges de lloguer social, encara que la sol·licite EIGE com a propietària, a qui beneficia en realitat i se’ls aplica la reducció és als veïns i veïnes necessitats que les ocupen, perquè EIGE no els repercutirà el cost IBI en el rebut del lloguer.

El regidor de Compromís va recordar la situació dels ocupants d’aquests habitatges socials de lloguer, generalment famílies sense recursos, i va assenyalar que l’accés al lloguer sempre està informat i avalat pels informes de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Cal indicar que EIGE ha d’estar al dia en el pagament d’anys anterior de l’IBI dels habitatges per accedir enguany a aquest benefici, tal como està aprovat en l’ordenança municipal. En el plenari es va recordar que EIGE encara deu a l’Ajuntament l’impost d’anys anteriors. 

Elaboració pròpia