L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 10 de febrer del 2018

PLENARI FEBRER 2018: El consistori aprova per unanimitat una proposta de Compromís sobre el Tren de la Costa.



El consistori va aprovar per unanimitat la proposta de Compromís de donar suport a  les  entitats cíviques  que  reclamen   l'execució  del  projecte  del  Tren  de  la Costa  i  la  vertebració  ferroviària  del territori valencià. La fotografia ens mostra el moment de la votació.

La moció de Compromís insta al Ministeri   de  Foment  perquè per escrit deixe ben clara la intenció del govern de M.Rajoy d'executar el Pla de Rodalies fins el 2025, tal com va anunciar el ministre el passat mes de desembre.

Perquè això siga possible caldrà que el govern de M. Rajoy incloga en els pressupostos generals les partides corresponents a eixe pla anunciat pel ministre, unes inversions que haurien de ser equiparables, coma  a mínim,  al pes poblacional  del País Valencià i que compense la total manca d’inversions de l’estat els darrers anys. 

I ací fem un incís: Algú es creu que eixe projecte anirà endavant amb aquest aquest govern de l’estat? Amb el govern de M. Rajoy no. I sí ho diguem, és perquè tenim motius sobrats per a dir-ho i al gat escaldat, amb l’aigua freda té prou, com solem dir a Tavernes. Continue vostè llegint i comprendrà perquè ho diguem.


Concentració a Dénia reivindicant el Tren de la Costa

Una història d’enganys, mentides a muntó i de burla als valencians/es 

Ho hem dit ací i hem fet molts articles al respecte: Molts són els aspectes  en què l'Estat espanyol  tracta  injustament els valencians: insuficiència  inversora i financament autonòmic injust,  poques inversions territorialitzades,  cap millora en infraestructures,  res d’alliberament de l'AP-7,  res per solucionar la degradació  del litoral  i   les platges, res de neteja dels llits dels rius i  barrancs , cap projecte per eliminar els greus perills d'inundabilitat,  etc. 

I anem al Tren de la Costa: 

- L'any 2010  es signava  i   s'anunciava  a bombo  i     plateret  el conveni  entre el Ministeri de Foment i   la  Generalitat per a  millorar les  rodalies valencianes i  impulsar el Tren de la  Costa.  L’estat havia d’invertir 3.400 milions  d'euros fins a  l'any 2020, però només s’ha executat per ara un 1 %, o siga 34 milions. I estem en el 2018.

La societat valenciana reclama el Tren de la Costa

- L'any 2017. En desembre ve la traca del Ministre de Foment,  Íñigo de  la  Serna. Unilateralment canvia el conveni i anuncia per al 2017-2025  un nou projecte amb un pressupost  de 1.436  milions d'euros.  És a dir, elimina el pla del 2010-2020  i redueixen en 2.000 milions d'euros les inversions previstes. Aquell compromís adquirit per l’Estat el 2010, el govern de M. Rajoy se l’ha passat per davall cama, per no dir-ho alguna cosa més grossa.

Els veïns  i  les veïnes de  la  Safor-Valldigna,  de les  Riberes  i    de  les Marines portem anys i anys esperant que l’Estat repare el greuge  del tancament de la  línia  Carcaixent – Dénia. Volem ser tractats  amb dignitat, no volem  més que  ningú però tampoc volem ser menys que ningú.

Portem 44 anys de promeses  incomplides  i   presentacions de plans que finalment es queden  en paper mullat. En eixes condicions, i després del que us hem dit sobre els canvis de plans i d’inversions del Tren de la Costa... hi ha algú que es crega que el govern de M. Rajoy va a complir alguna cosa del que diu?  

Elaboració pròpia