L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 2 de febrer del 2018

La Conselleria d'Agricultura ha alçat la prohibició d'efectuar cremes agrícoles



La Conselleria d'Agricultura ha resolt alçar la prohibició establida el passat 6 de gener d’efectuar cremes agrícoles en terrenys forestals, o a una distància màxima de 500 metres. 
El comunicat de la Generalitat indica que “malgrat que les condicions d'humitat de la vegetació no han tornat a la normalitat per a aquesta època d'any, les precipitacions acumulades durant els últims dies i un cert descens en els valors tèrmics ha conduït a l'adopció d'aquesta mesura". 

La resolució es va publicar dimecres al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOGV), però s’estableixen les condicions per a les cremes: 
- Es podran realitzar les cremes quan el nivell de preemergència per risc d'incendis forestals siga 1. La limitació és aplicable en general, tant a aquells municipis que disposen d'un pla local de cremes aprovat, com para aquells que no disposen.

- Les cremes hauran de practicar-se entre l'eixida del sol i les 13.30 hores, conforme la Resolució del 10 de març del 2014, de la Direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències, sobre reducció dels horaris aptes per a la realització de cremes, moment en el qual el foc ha d'estar totalment extingit.

- Esta prohibida l'execució de cremes en el període comprès entre el Dijous Sant i el dilluns immediatament després del Dilluns de Pasqua, conegut com a Dilluns de Sant Vicent, conforme el que es disposa en l'Ordre de 2 de març de 2005, de la Conselleria de Territori i Habitatge. 

Cal significar que la conselleria continua treballant en la difusió de les pràctiques alternatives a l'ús del foc agrari, i en breu es publicarà una ordre d'ajudes per a projectes de cooperació entre ajuntaments, cooperatives o altres actors que organitzen en el seu àmbit territorial sistemes alternatius a la crema de restes.

Aquests projectes poden anar orientats a la trituració i incorporació al sòl de les restes o a la recollida i entrada en un circuit d'aprofitament energètic local com a biomassa.