L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 2 de febrer del 2018

Tavernes i la Valldigna foren ahir de les zones més plovedores del País Valencià




Tal com vam anunciar ahir les pluges arribaren per la vesprada i ho van fer de manera prou intensa al nostre poble, que el dia d’ahir va ser el tercer lloc del territori valencià amb més pluges  caigudes, segons les dades d’AVAMET.

Tavernes mesurava un total de 29’4 litres als Sequers, la més alta del terme, mentre a la platja només se’n mesuraven 10’6. Simat un poble també plovedor en va mesurar ahir 15’4 litres i Benifairó 24’6. Desconeixem per ara les xifres de Barx.

Durant la matinada d’avui divendres ha continuat plovent, menys, i fins i tot ha deixat de fer-ho i hi ha mesurades per ara quantitats al voltant del 6 litres, tant a Tavernes com a Benifairó, mentre que ha Barx ha plogut 8 litres.

Dalt podeu observar el mapa d'evolució de pluges d'avui. La previsió quan a pluges per avui divendres és d’inici del dia amb cel nuvolat que anirà disminuint tal com passe el dia. Segons AEMET les pluges s’aniran allunyant cap a les comarques d’Alacant, on a l’interior podran ser en forma de neu donat que la cota baixarà fins vora els 400 metres. De fet hi ha alerta groga per la neu en la zona.

Com haureu comprovat, i així ho anunciarem, les temperatures han baixat. A Tavernes la mínima d’ahir va ser al poble 7’8ºC i la màxima 17’8ºC  i avui les mínimes  continuaran sense canvi, cosa que no faran les màximes que continuen en descens. En eixes condicions no cal ni dir que en zones de l’interior del territori valencià hi haurà gelades.

I ara a esperar el cap de setmana. Atenció a la situació que ens espera també els pròxims dies, perquè totes les previsions anuncien noves entrades de vent polar a la península i això vol dir mes nevades, sobre tot a partir de 500 o 600 metros i de manera molt intensa a Astúries i Cantabria, afectant igualment al País Basc, Navarra, La Rioja i Castella-Lleo i la zona nord de Catalunya.

Per tant si alguna persona que ens llig ha de viatjar a aquelles comunitats, cal que extreme les precaucions.

Elaboració pròpia