L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 6 de febrer del 2018

L'oratge: Desapareixen les pluges i augmenta el fred a partir de demà dimecres




El fred que ha estat acompanyat de pluges intermitents des del passat cap de setmana es deu, com hem dit ja en alguna ocasió, a l’embossament d’una gran massa d’aire polar que s’ha unit a la inestabilitat atmosfèrica provocant una gota freda en nivells alts de l’atmosfera.
 
Hem tingut pluges amb temperatures molt baixes i, d’ací, que la precipitació haja estat en forma de neu, molt acusada en punts de l’interior sobre tot de Castelló, on les comarques del nord-oest estan pràcticament cobertes d’un mantell blanc.

En el cas de Tavernes avui hem arreplegat 3’2 litres de pluja i les temperatures han oscil·lat entre 7ºC la mínima i els 9ºC de màxima, segons AVAMET.

I en general podem dir que, encara sort que ha passat a l’hivern, quan la temperatura de l’aigua del mar no és tan elevada com a per produir evaporacions que alimenten els núvols i provoquen pluges torrencials, cosa que si passa a la tardor i d’ací que les “DANA” o “gota freda” siguen de vegades localment devastadores.

De tota manera, el fred ens acompanyarà tota la setmana si hem de fer cas a les previsions d’AEMET, i així ja s’anuncien més caigudes del termòmetre per a demà dimecres i molt forta la caiguda la matinada de dijous on s’esperen registres de 0ºC a la costa valenciana. I no cal dir que a l’interior alguns graus sota zero. El mapa significatiu de demà dimecres (que publiquem dalt) es manté invariable també per al dijous

I la baixada de temperatures també serà ajudada per la circumstancia que a partir d’aquesta nit els cels s’arrasaran, deixarà de ploure i nevar en moltes comarques del territori valencià, però donarà pas a una major sensació de fred amb la davallada de les temperatures mínimes.

No obstant això, es poden donar pluges aïllades i dèbil al nord d’Alacant que podien ser de neu per damunt de 400 metres i el vent apareixerà en les comarques de l’interior de Castelló, amb la qual cosa la sensació tèrmica serà de més fred.

En resum: la previsió d’AEMET és que la matinada de dijous i divendres en alguns punts del litoral s’arribe a 0ºC, i a l’interior fins a -5ºC, amb la qual cosa les gelades seran generals a totes les comarques valencianes, excepte les costaneres.

Elaboració pròpia a partir de les previsions d'AEMET i dades d'AVAMET