L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 3 de febrer del 2018

El fred que ens ve a partir de demà




Avui ens ha eixit un bon dia. El bon oratge sembla ser el preludi d’un nou empitjorament per una nova entrada d’aire de l’Àrtic que portarà més fred encara i, fins i tot, s’incrementarà amb el pas dels dies.

Per demà ja s'anuncia l'arribada d'aquest embossament d'aire gelat al Mediterrani, amb la qual cosa podem tindre pluges localment intenses en el litoral valencià, amb quantitats que podran ser majors que les de fa només uns dies. 

Els dimarts és un dia on les previsions són que la cota de nou se situe només a 400 metres d’alçada. Probabilitat per tant de vore les muntanyes enfarinades, encara que sempre és el Monduver o el Penyalba on més es veu la neut. Per tant, no cal deixar els guants i les bufandes massa lluny, perquè les previsions és que comence més fred demà.

Aquests dies, a més dels períodes de vent amb ràfegues que han arribat a vora 80 km. en algun moment a la platja, s’han caracteritzat per les pluges a tot el territori de la Valldigna. Ha plogut com solem dir “amb coneixement” al llarg de la nit de dijous i ahir divendres pel matí i les quantitats assolides són significatives per estalviar algun reg i omplir els aqüífers.

A Barx s’han mesurat un total de 46 litres, seguit per Tavernes amb 43 litres, Benifairó amb 38 i Simat amb 23 litres. Cal dir que aquestes xifres que hem obtingut del web d’AVAMET canvien segons el punt del terme on estiguen mesurades.

I més fred la setmana vinent
I si ahir la segona entrada d’aire polar va provocar nevades en punt de les comarques d’Alacant i la Costera i la Vall d’Albaida caldrà estar atents perquè com ja hem dit, la tercera entrada segons les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia apunta a més fred a partir de demà diumenge, amb pluges persistents que poden donar neu a partir dels 800 metres.

El dilluns la cota de neu baixarà als 600 i el dimarts als 400, mentre el termòmetre marcarà per davall del zero en moltes comarques del País Valencià, i fins i tot en punts de la costa s’esperen temperatures de 0ºC.

Per tant, si plou i fa tant de fred es poden formar plaques de gel en les carreteres, més habitual en les de l’interior, però sempre ve bé recordar que cal extremar les precaucions: conduir amb llums encesos, cadenes si anem a punts amb neu i molta atenció a la distància de seguretat. I no cal dir que més encara si viatgem cap al nord peninsular on s’esperen nevades intenses. De fet el temporal que va començar ara fa quasi una setmana es diu que un dels més forts quan a fred i neu des de molts anys.

Elaboració pròpia a partir de les dades AEMET i AVAMET

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies per informar-nos tan bé. Cotorreta.