L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 10 de febrer del 2018

PLENARI FEBRER 2018: L'Ajuntament es manifesta a favor del sistema públic de pensions




El consistori de Tavernes, amb els únics vots a favor de Compromís, PSOE i EU, que eren els partits proposants, s’ha manifestat  en defensa i suport d’un sistema públic de pensions que tinga capacitat de redistribuir i reduir les desigualtats que el govern de M. Rajoy està abocant als pensionistes. L'Ajuntament es va manifestar en contra de l'espoli que el PP i el govern de M. Rajoy estan fent del Fondo de Reserva de la Seguretat Social, core quadre superior.

El consistori valler exigeix al govern de l’Estat que derogue els canvis legals introduïts pel PP, per perjudicials als pensionistes, com la regulació de la jubilació anticipada, el Factor de Sostenibilitat i de l’Índex de Revaloració del Sistema de Pensions de la Seguretat Social.

Els partits exigeixen la garantia de les pensions i la recuperació segons l’IPC i consideren que l’Estat ha de dictar mesures complementàries al finançament de la Seguretat Social i impostos extraordinaris a la banca perquè,  si tota la societat ha contribuït al rescat de la banca, aquesta ha de contribuir al rescat del sistema públic de pensions.
 
Un altre punt aprovat va ser reclamar l’adopció de mesures per eliminar la bretxa pròxima al 40% que hi ha entre la quantia de les pensions dels homes i de les dones; incrementar la pensió de viudetat per a majors de 65 anys que no tenen altra pensió fins arribar al 60% de la base reguladora, mesura que afecta de manera majoritària a les dones.

El PP no va votar a favor d'unes pensions justes
L'Ajuntament de Tavernes va fer seua la demanda de moltes associacions de jubilats i demana que s’elimine l’IRPF de les pensions, tot seguint el dictat de Unió Europea, que afirma que les pensions no són un rendiment del treball i per tant no es pot aplicar aquest impost a les pensions.

Els partits signants de la moció qualifiquen el govern del PP de M. Rajoy de “seriosa amenaça” per al sistema públic de pensions i recorden que les mesures “fetes amb imposició, sense diàleg social i trencant unilateralment el consens del Pacte de Toledo” només duen els pensionistes cap a un progressiu empobriment.

Aquesta política del govern de M. Rajoy, en opinió de Compromís, PSOE i EU, només és la preparació del camí per als Fons de Pensions privats, en detriment del Sistema Públic de Seguretat Social. L’objectiu només és la privatització de les pensions.

També es va recordar com el PP lamina el Sistema Públic de Pensions sotmetent a un espoli permanent el Fons de Reserva de la Seguretat Social (vore quadre superior) que de comptar de comptar amb 66.815 milions d’euros a finals del 2011, ara se situa en 8.095 milions i on s’ha de recordar que no s’ha esgotat totalment pel préstec de 10.192 milions d’euros i que suposa un endeutament a la Seguretat Social.

Elaboració pròpia