L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 5 de febrer del 2018

L'oratge: Dia de transició a l'espera de més fred dimecres i dijous




Pluja, fortes ratxes de vent, neu...  va ser l’estampa d’ahir a molta gran part del territori valencià. A la costa, segons les previsions, s’esperaven pluges fins i tot localment intenses, però en la Valldigna i Tavernes no s’han produït, car ahir pràcticament no va ploure gens.

Si que ha plogut aquesta matinada amb quantitats per ara poc significatives. Així els pluviòmetres d’AVAMET ens indiquen 3’4 litres a Tavernes, 2’4 litres a Barx i 2’8 a Benifairó (fina ara que el dia no ha acabat). En el cas de fred tampoc ha estat excessiu: la mínima de Tavernes aquesta matinada ha estat de 6’9ªC a la platja i en aquests moments han pujat un poc fins els 9ºC al poble.

Això sí, més fred  si que es nota, i  més encara quan es havíem acostumats als dies primaverals que gaudíem fa només unes setmanes. Però no oblidem que continua damunt de la península un embossament d’aire polar, hi ha mitja península nevada i també la neu abunda en punts concrets del País Valencià, sobre tot a l’interior. Ací per ara ens hem lliurat. De tota manera, totes les previsions apunten a una baixada de temperatures dimecres i dijous, que poden convertir-se en els dies més freds de l'hivern en molts anys.

Cosa que no ha passat en els municipis de l’interior de Castelló i de València, que es trobaven ahir en alerta taronja per nevades que acumularen 15 cm en punts de l’interior. La neu va ser més intensa a Titaguas, Xodos o Barraques i es talleran algunes carreteres al trànsit com la CV-797: Alcoi-La Font Roja o en el cas de València la CV-35, a Tuéjar i la CV-355, en Aras de los Olmos, on s’havia de circular amb cadenes.

La situació no canvia massa el diu d’avui. AEMET ha previst per avui nevades a Castelló, amb comarques de l’interior encara en alerta taronja (podeu vore dalt els mapes d'alertes del Centre d'Emergències de la Generalitat), mentre el dia estarà amb predomini de cels ennuvolats i pluges, més probables cap al nord del País Valencià.

Es confia en que les pluges vagen aturant-se a partir de demà i dimecres, quan poden haver gelades per la disminució de la nuvolositat, sobre tot en zones de muntanya o llocs on perdure la neu.

Elaboració pròpia