L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 28 de febrer del 2018

Comença "Jove Oportunitat" un programa que ofereix una oportunitat als joves sense titulació


L'Ajuntament de Tavernes ha engegat el programa Jove Oportunitat en col·laboració amb l’IVAJ, un programa que pretén reincorporar al sistema educatiu jóvens entre 16 i 21 anys que no han aconseguit ni el títol de Batxillerat ni el de FP.

La primera edició del programa beneficia a 11 jóvens entre 17 i 19 anys (6 xiques i 5 xics) que passaran per les aules del programa, on rebran orientació durant 4 mesos a càrrec d’una psicòloga.

Jove Oportunitat és un programa que lluita contra el fracàs escolar i l’abandó educatiu prematur a través de l’orientació i la motivació, amb l’objectiu que els jóvens siguen capaços de projectar un futur professional realista i motivador, i abordar amb més possibilitats d’èxit una millora en la formació. 

També, amb l’ajuda de professors de diferents àmbits acadèmics, se’ls prepara per a la prova lliure d’accés a la FP, convocat per la Conselleria d’Educació a mitjan juny.

A més de les sessions grupals i individuals de preparació, el programa preveu una sèrie d’activitats esportives i culturals que pretenen donar a conèixer què s’està fent en el nostre municipi i altres indrets de la Comunitat Valenciana.

El director de l’IVAJ, Jesús Damián Martí, i l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, han visitat els alumnes per a conèixer la implantació del programa en la ciutat.

Jesús Marí ha assenyalat que "una de les senyes d’identitat de JOOP és la col·laboració a tres bandes entre l’IVAJ, els ajuntaments i els centres de secundària del municipi. I ací a Tavernes de la Valldigna la col·laboració ha sigut total”.
 
Per altra banda l'alcalde Jordi Joan ha destacat que “estem contents d’acollir a Tavernes el programa. Volem que les generacions futures disposen de les ferramentes necessàries per a tindre un futur digne, i per a aconseguir-ho és tan important la formació com les actituds, dues qüestions que aborda el programa”.