L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 14 de setembre del 2023

Una nit de pluja, de trons i llamps a la Valldigna, amb avís roig de previsions de fortes pluges avui al nostre territori



Hem tingut una nit de trons i llamps, amb molta pluja i nuclis de tempesta centrats a les comarques de la Ribera sobre tot,  i la Valldigna i Oliva a la Safor, que són també les zones on més pluja ha caigut.

Els acumulats a la Valldigna d'aquesta nit, segons AVAMET i fins a les 7 del matí, son els següents:

Barx 12 litres a la Visteta
Benifairó 50'8 litres al Pator
Simat 24 litres al poble i al Pla de Corrals 7'4
Tavernes 38'6 litres als Sequers i 47'4 a l'Ull de Bou 

No tenim mesures de la platja de Tavernes, tot i que ens consta que han tingut també una nit de llamps amb pluges intenses en algun moment.

 

Mapa de precipitacions d'aquesta matinada

 En el cas d'Oliva s'han mesurat 61'4 litres al Rebollet però les màximes quantitats han estat a la Ribera on en unes poques hores s'han mesurat (fins a les 7 del matí) 208 litres a Albalat, 162 litres a Algemesí, 129 litres a Sueca, 84 litres a Alzira  i 68 a Cullera al Marenyet.

L'agencia estatal AEMET ha canviat els avisos i tota la zona geogràfica del centre de València ha passat a estar en avís roig, o siga el màxim de pluges (vore mapa superior), quan ahir ens donava avís groc, i igual al llarg del dia pot ampliar-se l'avís a les comarques del nord d'Alacant, perquè les previsions són d'un matí mogut quan a l'oratge, o siga, pluges i tempestes que poden donar 40 litres en una hora.

AEMET per ara manté l'avís taronja per a demà en la zona litoral valenciana, però com que totes les previsions apunten a una situació semblant a la d'avui, i fins i tot més complicada, amb tempestes que recorreran tota la façana litoral de sud a nord i en alguns moments amb pluges torrencials, per tant no es descarten canvis en els avisos fins al color roig.
 
 
El model de predicció Arome dóna aquesta situació per a demà divendres
 
 
Com ja hem explicat, no estem vivint una situació de DANA, però l'aire fred  que tenim en altura combinat amb el llevant que arrossega vent molt humit de la mar, que està a elevada temperatura, provoca aquests episodis de grans tempestes i pluges torrencials.