L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.036
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:9.787

dissabte, 2 de setembre del 2023

Maruja Ibáñez Tejerina ens ha deixat



Maruja Ibáñez Tejerina ens ha deixat. Una gran persona, molt estimada en el poble per la seua implicació i treball en favor de les famílies i persones necessitades, i sobre tot en pro de les persones amb diversitat funcional, va efectuar una gran tasca com a regidora del Partit Popular en l'àrea de Serveis Socials durant el govern de l'alcalde Eugenio Pérez, des del 1999 fins al 2011. 

 

Maruja Ibáñez  i els alcaldes Eugenio Pérez i Jordi Joan en l'homenatge durant la inauguració del Centre d'Ocupació

 

Maruja Ibáñez va ser un dels impulsors a Tavernes de l’entitat ASPRONA (Asociación de Familiares Pro-personas con discapacidad intel·lectual), fundada en l’any 1959, amb una finalitat d’ajuda a aquestes persones i les famílies. Amb el pas del temps, es constituiria en una nova associació d’àmbit comarcal de Valldigna, ADISVA (Associació de Discapacitats de la Valldigna), fundada el 23 de febrer del 2006 i de la qual va ser presidenta durant molts anys.

 

Com  a regidora de Serveis Socials va impulsar la creació del primer Centre d’Estimulació Primerenca a Tavernes, i ja com a presidenta d’ADISVA va tindre un paper destacat en la creació del Centre Ocupacional Integra Valldigna, que durant anys ha permés que les persones amb diversitat funcional de la Valldigna puguen rebre una formació així com gaudir d’un treball a la nostra ciutat.

 

Visita al Centre Ocupacional amb els alcaldes de Tavernes i la vicepresidenta Mònica Oltra el dia de la inauguració

 

Maruja Ibáñez, com a presidenta des de l’any 1999 d’ADISVA (actualment Fundació Integra Valldigna) va rebre per part de l’Ajuntament, l’entitat i la societat vallera en general, un homenatge i reconeixement a la seua tasca durant l’acte d’inauguració del Centre Ocupacional el 18 d’octubre del 2016.

 

Reconeixement a Maruja Ibáñez i Julio Oroval, representat pels seus fills

 

Eixe dia en un emotiu parlament, l’aleshores presidenta d’ADISVA, va explicar com havia nascut aquesta idea feia ja set anys, quins problemes es van haver de hagut de superar, sobre tot a partir del 2009 amb la crisi, fins a fer possible el Centre Ocupacional. L’Ajuntament li va oferir en l'acte una placa recordatòria, així com també als fills de Julio Oroval, president que va ser d’Asprona Tavernes fins el 1999.

 

Descanse en pau Maruja Ibáñez, una persona que estarà sempre en el record de molts vallers i valleres per la ajuda prestada, com a regidora de l’Ajuntament i com a persona, a molts conciutadans. El nostre condol a la família i al PP.