L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 19 de setembre del 2023

L'ORATGE segueix rebolicat, amb possibles pluges intenses i tempestes, pel pas d'una segona DANA



Per avui s'espera l'arribada de la segona DANA de setembre centrada ara en el sud-est peninsular que coincidirà amb una borrasca freda que entrarà per Galícia. La DANA, segons la previsió de la AEMET, pot deixar precipitacions importants en la meitat sud-est peninsular a partir d'aquest dimarts. 

AEMET ja ha donat avís groc en el nostre territori per fortes pluges. I ací cal deixar clar una vegada més que l'afecció al nostre territori no vol dir que plourà intensament en tots els llocs.

La DANA situada a l'entorn del Golf de Cadis provocarà un increment de la inestabilitat, sobretot a la vesprada-nit, amb pluges i ruixats tempestuosos a l'entorn de Melilla i a Andalusia oriental, Regió de Múrcia, i sud del País Valencià i de Castella-la Manxa, segons AEMET.

Aquesta pròxima nit tindrem una activació de tempestes amb el pas ràpid de la DANA de sud cap al nord del País Valencià i per tant hi haurà tronades, llamps, ràfegues de vent fort i fins i tot possible caiguda de pedra en alguns llocs. 

 

Demà  dimecres també té avis groc - per ara- i les precipitacions podran ser  fortes i acompanyades de calamarsa en la costa mediterrània i l'arxipèlag balear. Les pluges, com ja hem dit, podrien ser localment intenses i persistents amb la qual cosa s'han d'extremar precaucions davant inundacions de zones baixes o crescudes sobtades de rambles, que habitualment porten poca aigua o estan seques.

L'alerta de la AEMET apunta per al dijous que la DANA ja s'haurà allunyat de la península, si bé encara podrà deixar ruixats de matinada a Catalunya i Balears, però entrarà en acció un front associat a una borrasca atlàntica que agranarà el país d'oest a est amb pluges generalitzades al seu pas, més febles i disperses al Mediterrani.

Per a finals de setmana les precipitacions seran poc probables tant en la Península com en Balears, encara que no les descarta totalment en el terç nord. 

La massa d'aire fred en altura recorrerà la península, i a més acompanyada d' aire fred en nivells mitjans que també produirà un descens tèrmic.Dijous i divendres tindrem unes temperatures màximes bastant fresques, i en alguns llocs entre 5 i 10 °C per davall de l'habitual.

Aquest aire fred estarà damunt de la península i Balears fins a divendres i serà el cap de setmana quan hi haurà un augment de l'estabilitat i pujada de temperatures.