L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 4 de setembre del 2023

Serveis Públics aplica els mètodes més moderns i eficaços contra les plagues

 

La regidoria de Serveis Públics, encarregada de les fumigacions contra les plagues, vol aplicar els mètodes més moderns i efectius, segons ens has confessat el regidor responsable, de l'àrea Enrique Cuñat, de Compromís. 

Entre els productes a introduir està el "Bacillus Thuringiensis subespècie israelensis", que és "un producte contra les larves dels mosquits per al seu control i que té origen biològic. Els tècnics de fumigació indiquen que és altament selectiu, sense afecció a la resta de fauna i flora de l'entorn. Això ens permet també maximitzar-ne l'eficàcia, sense danyar la salut de les persones i del medi ambient".

Enric Cuñat explicava que l'ús de drons, cada dia més freqüent en les actuacions de tots els Ajuntaments,  proporciona com a beneficis poder arribar fàcilment a totes les zones del riu o barrancs, amb independència de l'aigua que córrega per ells, i sobre tot poder escampar millor i amb eficiència el producte cosa que comporta gastar-ne menys i un estalvi en producte fitosanitari.

El regidor de Compromís confirmava que "hem planificat un total de 14 actuacions, ja començades i que finalitzaran a finals del mes d'octubre. Les principals zones a tractar són el llit del Vaca pròxim al casc urbà de Tavernes, la Sèquia Mare i la resta de sèquies prop i voltant de la platja".

 

 

El Bti, un biocida  natural i efiçac contra els mosquits

El Bti (Bacillus thuringiensis ) és un bacteri natural que conté espores amb toxines que ataquen i afecten només les larves de mosquit, mosca negra i mosquit dels fongs. El Bti ja es troba com a ingredient en productes aprovats per a ús en entorns residencials, comercials i agrícoles per al control de larves de mosquit.

El Bti no presenta toxicitat ni representa un risc per a les persones. Està aprovat per al control de plagues i en especial contra les larves de mosquit.  S'aplica en l'aigua estancada on es troben les larves i es pot utilitzar al voltant de les cases i per al tractament de masses d'aigua més grans, com ara estanys, llacs i canals de reg.

És un producte que s'ha demostrat eficaç en la reducció de les poblacions de larves de mosquit i pot controlar mosquits portadors de Zika, dengue i chikungunya en llocs on aquestes malalties han sigut identificades.