L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 3 de setembre del 2023

El Club d'Halterofília celebra el I Memorial Ximo Selfa

 

El Club d' Halterofíilia de Tavernes ha celebrat el "I Memorial Ximo Selfa" en record del que va ser haltera i entrenador del club en passades dècades i que ha comptat amb la presència dels alçadors dels clubs de Gandia, Alzira, Cullera, Cabanyal i Tavernes. La Federació Valenciana ha fet saber al club valler que la competició del memorial entrarà dins del calendari oficial de la pròpia federació.

Bon ambient en la competició, que va ser seguida pel regidor d'Esports Josep Llàcer, de Compromís. Els resultats foren:

Les 3 millors marques masculines :

1- Carlos Pellicer (Gandia)
2- Juan José Moreno (Cullera)
3- Abraham Moreno (Cullera)

 

Les 3 millors marques femenines:

1- Maria Mahiques (Gandia)
2- Julia Balaguer (Gandia)
3- Ana Castillejo (Cabanyal)
 
 

 Remés

 

Joaquin (Ximo) Selfa Mañez (qepd), persona a qui recorda el memorial, va nàixer a Gandia i hauria estat un dels millors halteres d'España si un accident no haguera trencat la seua ascensió esportiva. El seu  rècord nacional en la categoria "semi-pesats" (juniors i séniors) en dos temps de 157,5 kgs que va establir el 14-04-1968 estaria avui entre els millors. 

Un greu accident de circulació li va impedir participar en l'Olimpíada de Mèxic 1968, per a la qual estava seleccionat. En el campionat nacional absolut del 1972, tot i haver patit diverses operacions en la seua cama esquerra i no tindre mobilitat en el turmell, va aconseguir la medalla de bronze.

Quan es va retirar de la competició va ser entrenador dels clubs de Tavernes i Gandia.