L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 11 de setembre del 2023

Suite "Arrels del Poble". Tres vídeos, un per cadascuna de les parts de la suite

 

El concert extraordinari de Festes del Poble 2023, com ja hem publicat, va estrenar la suite “Arrels del Poble”, en tres parts, i basada en temes populars de Tavernes arreplegat pel fill predilecte de Tavernes Antonio Chover Salom en el seu llibre "Canciones, danzas y pregones de Tabernes de Valldigna" editat per Institut de Musicologia de la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València en 1951 dins de la col·lecció "Cuadernos de Música Folklórica Valenciana" (Volum 4-5).

El  director de la banda de la SIUM, Carlos Sancho, ha arranjat i creat les partitures per als instruments de banda i cor de les tres parts que podem escoltar a continuació. En estar gravades entre el públic, no tenen la qualitat d'imatge i so que nosaltres desitjaríem, però pensem són una bona mostra per  conéixer el treball dut a cap, i que posa en valor les nostres arrels musicals. 

Escoltem per tant la cançó de bressol "Canta la mare",  "La Dansa del Vetlatori"  i "La Barraca".