L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dijous, 21 de setembre del 2023

"El payaso en la academia. Manual para la risa" d'Andrés del Bosque es presenta a les 20 hores en la Casa de la Cultura


Avui dijous a les 20 hores, està anunciada en la Casa de la Cultura la presentació del llibre "El payaso en la academia. Manual para la risa" d'Andrés del Bosque. 

Un llibre que ha rebut molt bones crítiques i elogis d'humoristes reconeguts, com Pepe Viyuela, actor i pallasso, que el qualifica com "un viatge a la recerca del riure perdut. S'hi proposen nou categories d'anàlisis per a arribar a l'essència de l'espectacle i concebre'l en totes les seues facetes". En la seua opinió el llibre conjuga erudició i praxi, ens submergeix en una atmosfera en la qual el racional obri la porta a la irracionalitat del pallasso, iconoclasta reconstructor de nostra més profunda humanitat. Una reivindicació del valor regenerador de la comèdia. 

Per la seua banda el pallasso Tortell Poltrona ( nom artístic de Jaume Mateu i Bullich) afirma que provocar el riure com a ofici és una cosa complexa, subtil i un camí llarg. Entre la ximpleria i la genialitat hi ha una línia molt estreta i en el treball del pallasso no és el que es fa, sinó que és el com, el tempo, el xicotet detall.  Potser per això, calen moltes actuacions per intentar arribar a l'essència del pallasso: la poesia escènica. 

L'autor Andrés del Bosque és doctor en Arts Escèniques i llicenciat en Direcció Teatral. Format a Colòmbia amb Enrique Buenaventura i especialitzat en clown i bufó amb Philippe Gaulier, Antonio Fava i Vladimir Kryukov, és director i autor de la mítica "Les set vides del Tony Caluga". Com a clown, ha participat en el llegendari grup Tábano. Ha rebut el premi al millor actor en el Festival de Cinema de Bogotà, el primer premi de dramatúrgia de la revista Parábasis, el premi de l'Associació de Periodistes d'Espectacles de Xile, l'Eugenio Dittborn de la Universitat Catòlica i el premi de Dramatúrgia de la municipalitat de Santiago de Xile.