L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 2 de setembre del 2023

Estat general de l'oratge i previsions per avui dissabte i matinada del diumenge: els avisos d'AEMET

 

La situació que hem estat explicant els últims dies no presenta massa canvis: la DANA provocada pel despenjament d'una massa d'aire molt fred - totes les previsions estan pendents de si finalment la borrasca se centra amb el golf de Càdis- donarà amb molta probabilitat pluges bastant intenses i amb tempestes a la nostra zona geogràfica, amb possibilitat que es genere algun sistema o tren convectiu que des del Mediterrani penetrarà per l'interior peninsular, deixant ruixats localment molt forts.

Caldrà, per tant, seguir l'evolució de la DANA, ja que si finalment acaba despenjant-se i centrant-se al golf de Cadis, probablement parlarem de pluges més fortes en la nostra zona. Però també pot donar-se l'escenari contrari i cal saber que una mínima variació en la posició del centre de la gota freda pot canviar dràsticament el pronòstic de pluges en una zona. Sempre que parlem de DANA, parlem d'incertesa en la previsió fins a l'últim moment perquè són extremadament erràtiques i canviants.

 

 

 

El que si està clar es que tal com avance el dia l'oratge serà més inestable al litoral mediterrani, sobre tot a les comarques de Castelló i sud de Catalunya on tot apunta a precipitacions i tronades que poden ser molt intenses inclús torrencials i deixar molta aigua en molt poc de temps. Amb aquesta situació, elvent bufarà de llevant i per tant tindre molt mala mar, amb fort onatge mentre avui notarem la baixada del termòmetre, amb temperatures més pròpies de la tardor.

 

 

Previsió d'acumulats de pluges

 

 

Es manté la previsió de que siga la pròxima nit, la  de dissabte a diumenge, quan tindrem la situació més complicada a la Valldigna, la Safor i comarques centrals valencianes, amb la probabilitat de que s'hi formen trens convectius amb pluges torrencials i persistents i moltíssima aigua en poc de temps.

 

AEMET ja ha donat avis taronja sobre el nostre territori, i ha emes un avís especial que podeu llegir integre a continuació