L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dissabte, 16 de setembre del 2023

ORATGE: Cap de setmana més tranquil, sense cap avís d'AEMET tot i que podem tindre alguna tronada i ruixats


Avui tenim un dia molt més tranquil en relació ahir i quan a la programació de festes, tot i que podem tindre encara algun ruixat menut, pensem que es celebrarà sense més problemes. Els avisos taronja i grocs que han estat habituals en la nostra zona geogràfica els dies passats han desaparegut de les previsions d’AEMET per avui i demà diumenge.

 Ahir vam tindre dia prou irregular amb pluges intenses pel matí i tempestes que es tornaren a repetir per la vesprada, també amb pluja, i serviren per augmentar les quantitats que hem recollit en aquests darrers dies.

 

Segons AVAMET les pluges han estat entre el 12 i ahir dia 15:

 

Barx: entre 47 i 86 litres

Simat: 116 litres

Benifairó: 59 litres

Tavernes entre 72 i 118 litres

 

Cal prendre aquestes quantitats com a una referència general, perquè la quantitat de pluja caiguda pot ser molt variable en un mateix terme municipal i depèn sempre del lloc on estiga situada l’estació meteorològica d’AVAMET. A la Valldigna, les variacions en les mesures se solen donar més a Barx, que disposa de 4 punts de mesura, o Tavernes de 3.

 

Com exemple tenim que a Tavernes, el passat dijous, l’estació de Partida Nova  mesurava 62 litres mentre als Sequers i a l’Ull de Bou només se’n registraven  al voltant de 47 litres, o ahir divendres eren 42 litres a la Partida Nova mentre als Sequers i Ull de Bou eren al voltant de 24 màxim.  Aquest darrer episodi de mal oratge ha estat més generós quan a pluges en les zones de vora mar.  En conjunt, un benefici per a les taronges en ple procés d’augment i agafar grandària.

 

I per als pròxims dies? Tenim a l’oest de la península un front fred associat a una borrasca freda aïllada que avui ja afectava a Galícia, Castella-Lleó i Extremadura i que al llarg del dia, a la vesprada, afectarà la meitat est amb tronades i pluja, majorment a Múrcia i Albacete.

 

Demà diumenge, i per la vesprada tindrem tempestes generals a la península, i podrien ser fortes a algunes zones del País Valencià, sobre tot les comarques de l’interior del sistema Ibèric. No es preveu massa variació al litoral, tot i que no estem lliures del tot d’algun menut ruixat i tronades.

 

En resum, temps canviant, variable,   no estem lliures del tot d'alguna tronada i ruixat, res a vore amb els dies passats, i no s'espera que acaben per deslluir els actes que queden de Festes del Poble