L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

divendres, 15 de setembre del 2023

Juan Ramon Moscad presenta a la Casa de la Cultura de Dénia la seua darrera obra "Ferrum und Stähl"



Juan Ramón Moscad Fumado, criat a la nostra ciutat  tot i haver nascut a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) presenta avui a la Casa de la Cultura de Dénia a les 20 hores el seu darrer llibre "Ferrum und Stähl",  (Ferro i acer).

Juan Ramon Moscat, enginyer tècnic industrial elèctric, diplomat en empresa i llicenciat en  CCEE y EE, ha estat professor tutor de la UNED i director provincial en Citesa a Alacant. Gran afeccionat a la literatura i la musica és autor de "Viatjar és un plaer, però viatjat també t'escalda" ( en castellà i valencià) i el CD "Otras formas de amor " i té en preparació un segon CD: Noms.

El llibre "Ferrum und Stähl" (¿podem traduir com a "Ferro i acer"?) ja en el títol ens ofereix pistes de l'element principal que hi tracta, veu la llum i es presenta avui a Dénia amb un argument que ens endinsa dins d'una maledicció al voltant de la fórmula metal·lúrgica que cerquen tant Flavio Agrippos, a l' època romana, com modernament Karl Wolfang. 

 

 

Sempre la mar resulta un element clau per impedir que la fórmula arribe a bon port i siga posada a prova. Podem dir que la natura és sàvia i ho impedeix per algun motiu?  Juan Ramon Moscad desenvolupa tot un conjunt d'habilitats a l'hora de narrar les històries que comprén el llibre, i que són capaces de mantenir l'atenció del lector fins al final.

Són històries basades en aventures viscudes davant l'illa i la cala del Portitxol, a Xàbia, i on podem dir que la mateixa illa és un personatge més de la història, un testimoni fidel durant milers d'anys d'infinitat d'esdeveniments que han afectat als pobladors.