L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

diumenge, 10 de setembre del 2023

Tavernes va celebrar anit amb gran solemnitat la processó de la "Baixà" del Crist de la Sang

El Crist baixa pel Calvari

 Anit amb gran solemnitat es va celebrar la processó de la “Baixà” del Santíssim Crist de la Sang, patró de la ciutat, des de l’ermita del Calvari fins a l’església de Sant Pere. Aquest acte tradicionalment obri la setmana de Festes Majors.

L'eixida de l'ermita del Calvari

 

 

Tal com hem explicat en moltes altres ocasiones, la processí amb ella també les Festes del Poble,  té el seu origen al segle XIX, en concret l'any 1885 quan a iniciativa de l'Ajuntament de l'època va tindre lloc la processó cívica que baixava el Sant Patró a la parroquial de Sant Pere per demanar-li ajuda i protecció en l'epidèmia del còlera morbo.

 

 

 

 

 

Sobre les 9 de la nit, la imatge del Crist eixia de l’ermita amb el tradicional revol de campanes que anunciava l'inici de la comitiva de centenars de vallers i valleres, entre els quals hi havia membres de la corporació municipal, presidida per l'alcaldessa, desfilant en solitari al centre com s'ha acordat en el protocol, acompanyada i flanquejada als costats pels representants dels estaments judicial i policial, a més dels representants de les comissions falleres de Tavernes, els festers de l’Associació de Festers del Santíssim Crist de la Sang, els dolçainers de la Valldigna, la banda de tambors i cornetes, la banda de la SIUM de Tavernes... 

 


 

 

 El seguici de vallers i vallers seguia pel carrer de la Pujada al Calvari, obrint el pas la banda de cornetes i tambors i el grup de dolçainers i tabaleters, en el seu davallar des del Calvari fins el carrer Sant Roc, punt on hem captat les fotografies del reportatge que us oferim. Després de complir el trajecte marcat pels carrers de la ciutat, el Crist entrava a Sant Pere amb les campanes al vol. 

 

 

  

L’objectiu estava complert. I també la tradició des del 1885. El nostre patró, el Santíssim Crist de la Sang presidirà un any més i durant una setmana les Festes Majors valleres des de la parroquial de Sant Pere.