L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 13 de setembre del 2023

ÚLTIMA HORA: L'Ajuntament suspén la paella per a majors de demà dijous, mentre AEMET augmenta la previsió de pluges dijous i divendres

 

L'Ajuntament ha decidit suspendre l'acte de la paella gegant dedicada a les persones majors del municipi pel risc de pluges per a demà dijous que anuncia AEMET, l'Agència Estatal de Meteorologia. L'Ajuntament no ha dit res encara sobre la nit de paelles prevista per al divendres, potser a l'espera de les previsions de l'oratge, però ja avancem que per ara no no són gens positives ni favorables als actes festius, segons AEMET.


 

Així cal indicar primer que res  que,  la mateixa AEMET, ha canviat  el mapa de previsió inicial de pluges que havia anunciat per a demà dijous. Com es pot observar en el mapa de dalt l'anunci de pluges,  tot i que manté el risc groc, ara abraça una major àrea geogràfica, entre la qual hi ha quasi la totalitat de la zona litoral del País Valencià.

 

Aquesta àrea geogràfica de risc groc (per ara també divendres) augmenta més encara per al divendres, dia en el qual -com hem publicat aquest matí- es podia complicar l'oratge, cosa que sembla confirmar AEMET en el mapa de dalt amb afecció a tot el País Valencià, zones de la Manxa i Andalusia, i Catalunya i Balears.

 

Mapa de divendres, segons el model europeu de previsió


Ara mateix tenim un embossament d'aire fred en altura, que s'uneix a l'elevada temperatura de la mar Mediterrània i al vent de llevant. Són els tres ingredients per a crear períodes de pluges i tronades. 

El sistema de baixa pressió a l'Atlàntic porta a que l'aire fred baixe ràpid i provoque un ascens també ràpid de l'aire calent molt carregat d'humitat de la mar, i el vent de llevant incrementa la intensitat en bufar aire humit càlid des de la mar cap a l'interior. S'esperen tronades i pluges localment intenses. 

No és situació de DANA, sinó de tempestes, però poden deixar tanta aigua o més que una DANA, que també sembla s'està formant per al cap de setmana.