L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.069
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 2.109

divendres, 1 de setembre del 2023

ORATGE: Tots els models de predicció parlen d'una DANA amb moltes pluges i tempestes per al cap de setmana

 

Som a divendres, primer dia de setembre del 2023, i només a 24 hores d’una DANA de la qual les prediccions i models d’oratge parlen que pot ser grossa  al litoral mediterrani. Davant aquesta situació, com sempre diguem, precaució i molta atenció a rius i barrancs.

Avui divendres la situació no presenta massa canvis respecte al que hem viscut ahir i dimecres, però serà a partir de demà dissabte quan es generalitzen les pluges, que poden deixar molta aigua en punts aïllats de la nostra geografia. Com ja hem anunciat, serà a partir de demà quan al nostre territori començarem a comprovar els efectes del despenjament d’una massa freda d’origen polar per l’oest peninsular, que unit a l’anticicló centrat a les illes britàniques, facilitarà l’entrada de vent humit de Llevant. També es preveu una borrasca al nord d’Algèria, que ajudarà més a l’entrada de vent de procedència marítima. Una suma que pot causar, segons quins punts, precipitacions grans.

 

 

  


AEMET ja ha donat avisos taronja des del sud de Catalunya fins a tot el litoral valencià i Eivissa, informant de tempestes que poden deixar 40/50 litres en una hora. No es descarta que aquest avís canvie a roig en algunes zones i més quan hi ha model de predicció que preveu tempestes intenses que es desplaçaran des del sud al nord del País Valencià, amb afecció al sud de Catalunya i les Illes Balears, amb un període de tempestes i pluges en la nit de dissabte a diumenge. No es descarta que en alguna zona es puguen acumular fins a 300/400 litres en el total del període de la DANA.


Actualització!! Tots pendents de la Gota Freda del cap de setmana ⛈️⛈️⛈️⛈️🌀🌀

Nota: els mapes animats els hem pres de meteopoble.com