L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 11 de setembre del 2023

L'oficina itinerant XALOC (Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge) visita demà i el dia 26 Tavernes


 
Demà dimarts, dia 12 de setembre, i a final del mes, el dia 26, una oficina itinerant de XALOC (Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge) visitarà Tavernes per a atendre entre les 9 i les 14 hores els veïns i veïnes en qualsevol tràmit d'ajudes en matèria d'habitatge. El lloc serà a la Llar dels Jubilats del carrer Gabriel Hernàndez. L'oficina itinerant de XALOC, com a organisme col·laborador de la Generalitat  i de servei integral de gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana farà visites a la nostra ciutat dues vegades al mes.
 
Tal com vam publicar a finals de l'any 2022, l'Ajuntament de Tavernes a través de la Mancomunitat de la Safor,  a la qual pertany Tavernes, s'havia adherit al conveni per a la posada en marxa d'una oficina a Gandia, amb servei de finestreta única, per a informar els ciutadans de la Safor-Valldigna en matèria d'habitatge, rehabilitació i regeneració urbana, però amb la novetat que igualment tindria un serveis itinerants, amb atenció més personalitzada a Tavernes i Oliva.
 
L'acta d'adhesió va ser firmada a finals de la passada legislatura pel conseller d'Habitatge, Hèctor Illueca i la presidenta de la Mancomunitat de la Safor, Assumpta Domínguez, de Compromís, i implicava una vegada complits tots els tràmits, la posada en marxa de l'oficina itinerant, de la qual Tavernes és una de les més beneficiades.
 
 

 

El regidor responsable d’Obres, Josep Llàcer, de Compromís, ha valorat positivament la posada en marxa d'aquesta oficina, més encara pel caràcter itinerant, perquè “suposarà prestar major atenció als veïns vallers sense desplaçar-se sobretot respecte a l'obtenció d’ajudes per a rehabilitació d'habitatges segons les polítiques que es marquen a nivell autonòmic".
 
El Consell invertirà en els dos anys 2023 i 2024  la mateixa quantitat per any, 237.468,25 euros, destinats a l'oficina central gandiana i a l'oficina itinerant. El conveni té validesa fina al 31 de desembre de 2024.