L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 3.038
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:39.761

dissabte, 4 de maig del 2024

Dimecres dia 8: un total de 19 centres escolars, de Tavernes i comarques veïnes, participaran en la 9a edició de "Musiescola 2024

 

Tavernes acollirà el pròxim dimecres, dia 8 la novena edició de "Musiescola", una trobada musical nascuda el 2014 per la la iniciativa d’alguns mestres de  música  de  la  Valldigna i que s'ha escampat arreu del País Valencià, de manera que enguany a més de Tavernes, celebraran trobades les localitats de Castelló de la Ribera, l'Alcúdia i València, aquestes dues últimes per primera vegada. En total està anunciada la participació de vora 80 centres escolars.

 

El motiu al voltant del qual giren enguany les trobades musicals és "La música i el cinema" i les seues aportacions musicals,amb temes de les bandes sonores de pel·lícules molt conegudes que han servit per desenvolupar tota la tasca educativa en els centres participants i que serviran també per a desfilades, balls i cants que es podran escoltar al llarg de la trobada de dimecres.

 

El professorat participant en la trobada 2023

 

 

Perquè una cosa convé no oblidar: Musiescola és alguna cosa més que les trobades musicals i artístiquesés una experiència educativa i artístico-musical on participa alumnat i professorat d’Educació Primària provinents de centres de quasi totes les comarques valencianes. Una experiència educativa nascuda de la iniciativa del professorat de música  que, amb il·lusió i entusiasme, dediquen tots els seus esforços per a dur a terme un projecte de convivència musical escolar. Les activitats de Musiescola es preparen al llarg del curs escolar i la trobada suposa concloure el treball efectuat durant tot el curs escolar, i on l'objectiu és posar en valor l'ensenyament musical.

 

   

 

Trobada 2023

 

La programació a Tavernes
 
La Trobada de Tavernes presenta una ampla programació que s'iniciarà amb l'arribada dels centres i alumnat participant al primer escenari, la Casa de la Cultura, on tindrà lloc la presentació. El tema "Tots som musiescola" servirà per fer la crida i invitació a la població, per seguir amb la donació com ja es costum de menjar perible que es lliurarà a la Creu Roja perquè l'ONG l'entregue a les persones que ho necessite.
 
Enguany són 19 centres els que vindràn a Tavernes, entre els quals hi ha els 4 CEIPs de primaria de la localitat i altres de Sueca, Cullera, Gandia, Xeraco, Benidoleig, Gata de Gorgos, Villalonga, Almoines, Ròtova, Bèlgida i Jesus Pobre. 
 
 
 
 
 
Trobada 2023
 

La primera activitat "cinematogràfica" serà un percubody basat en un dels temes de la BSO de la pel·lícula Barbie, "Dance the night" de Dua Lipa i com que a tots agrada la percussió s'interpretarà "Que vinguen totes les aus" tema de la BSO de la pel·lícula " Río" amb veu, moviment i instruments de batucada, la gran majoria creats amb material reciclat. 
 
I la música és també ball i els alumnes interpretaran "John Ryan's polka" de la BSO de "Titànic", dansa relacionada amb el moment en que Jack i Rose, amb aquesta música celta, es marquen un bon ball.
 
La Cercavila pels carrers de Tavernes servirà per traslladar els participants al segon escenari de la trobada, el pavelló multiusos, mentre ballarem i tocarem a ritme de batucades, dolçaines i tabals. 
 
 
 
 
Les activitats en el pavelló i en el Camp del Vergeret, a més del dinar i lliurament de recordatoris als centres participants, tindrà el punt emotiu del cant comú amb interpretacions de les peces "Los chicos del coro", "Sonrisas y lágrimas" i "Trolls", tres melòdies mítiques i populars de la història del cinema. Com cada edició, el cant comú respecta la melodia de cada tema i adapta la lletra a la temàtica d'enguany. 
 
Informació de Musiescola. Fotografies són nostres, de l'edició 2023