L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

diumenge, 19 de maig del 2024

L'IES Jaume II el Just i la Fundació Limne col·laboren en la conscienciació a l'alumnat de preservar les espècies autòctones



L'IES Jaume II el Just en col·laboració amb la "Fundació Limne" han dut a cap un conjunt de tallers dirigits a l'alumnat de 3r del "Programa de diversificació curricular PDC". L'objectiu dels tallers era conscienciejar als/les alumnes de la importància de la preservació de les espècies animals autòctones que viuen als nostres rius . 
 
La "Fundació Limne" té com a objectiu la restauració i conservació dels rius, barrancs i zones humides, i mitjançant diverses activitats lúdiques han ensenyat als joves vallers els hàbits de vida i de reproducció d'algunes espècies -com la tortuga autòctona- i el perill d'extinció al que estan sotmeses per la invasió d'espècies foranies.
 
 
 
La conclusió, i principal ensenyament per a l'alumnat i que es traslladable a tota la ciutadania, és la importància negativa que poden tindre gestos als quals no donem cap importància, com per exemple llançar una tortugueta "de Florida" o un peix d'altres zones a l'aigua, per no tindre'ls a casa, i com pot posar en perill les nostres espècies autòctones i el nostre medi ambient. Sobre aquest aspecte cal recordar que les especies exòtiques invasores - siguen tortugues, peixos o plantes- les introdueix l'home en un habitat que no és el seu, amb les greus conseqüències per al medi ambient valencià.
 
 
Un exemplar de tortuga invasora capturada al llac de la Goleta
 
 
La Fundació LIMNE va ser escollida en juliol del 2023 per la mesa de contractació de l'Ajuntament per al "Servei de manteniment i seguiment del llac de la Goleta", durant el temps de dos anys. L'objectiu del contracte i les accions a dur a terme són, principalment, el seguiment de la qualitat de l’aigua així com estudiar la disminució de l’elevat nombre de fauna invasora, que empitjora la qualitat de l’aigua i pot causar malalties i zoonosis.
 
Segons el Facebook de l'IES i informació pròpia