L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dijous, 23 de maig del 2024

L'ensenyament fa vaga avui en defensa de l'escola pública, del valencià i en contra de les retallades

 

L'ensenyament del País Valencià fa vaga avui dijous convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, entitat unitària que ha reunit la comunitat educativa: sindicats de l’ensenyament, entitats civils per la llengua i associacions de famílies.

La convocatòria és en contra de  les noves lleis educatives de la Generalitat del PP-VOX, malament anomenades de “llibertat educativa” i “concòrdia”, perquè es considera que atempten contra els drets de la comunitat educativa i perverteixen el significat de la paraula “llibertat”.

Entre aquestes hi ha la llei de segregació lingüística, la instauració del districte únic, la paralització del pla Edificant i les retallades en l’escola pública. A més a més, els docents també estan preocupats per l’augment de la conflictivitat a les aules i demanen millores de les seues condicions laborals. 

- La denominada "llei Rovira" ha indignat els docents en considerar-la "el pitjor atac que ha patit el valencià en l'ensenyament", una norma que substitueix l’actual llei de plurilingüisme i implantarà un model híbrid entre les anteriors línies i el plurilingüisme, amb un arraconament del valencià a les aules.

- Hi ha també el districte únic, que la comunitat educativa considera segregador i que la Plataforma de Defensa de l'Ensenyament Públic considera que afavorirà la creació de guetos en determinades escoles públiques, segons el barri on siguen, i afavorirà la matriculació en les escoles concertades. La Plataforma denuncia que el Consell del PP i Vox vol desarticular el sistema públic d’ensenyament.

- Les retallades són causa també del malestar en la comunitat educativa, on hi ha les retallades a l’escola pública en infantil i primària, amb eliminació de 206 aules, però també les retallades a les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), amb un caràcter ideològic - segons la Plataforma- perquè afecta sobretot a les llengües minoritzades, com ara, el valencià a les comarques castellanoparlants, o el basc i l’àrab i també el castellà per a estrangers que té una alta demanda de població immigrant.

- La paralització del pla Edificant i les construccions escolars que comporta, que ha creat malestar en diferents municipis perquè comptaven amb l’ajut per a rehabilitar els seus centres públics o per a crear-ne de nous. 

Recordem que a Tavernes i dins del Pla Edificant hi ha les reformes i millores en els quatre centres públics de primària (Sant Miquel, Alfàndec, Divina Aurora i Magraner) amb una inversió total superior als 11 milions, mentre la reforma integral de l'IES Jaume II el just preveu sobre els 11 milions d'inversió.

En el dia d'avui hi haurà manifestacions a les principals ciutats, València, Alacant i Castelló de la Plana, així com concentracions en localitats com Gandia, Alcoi, Elx o Dénia.
 
Més informació: clica l'enllaç