L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

diumenge, 5 de maig del 2024

La Banda Simfònica de la SIUM ofereix avui diumenge a migdia un concert per presentar el programa del Certamen Internacional de València

 

La Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes ofereix avui, dia 5 de maig, el "Concert d'Homenatge al Soci", esdeveniment que tindrà lloc a partir de les 12 de migdia a l'auditori de la societat del carrer Escorxador.
 
La Banda Simfònica dirigida per Carles Sancho Cantus oferirà un programa especial consistent en la interpretació per primera vegada del repertori complet que presentarà al pròxim Certamen Internacional de Bandes de Música de València, el dia 21 de juliol i en la qual hi participa la formació musical vallera.
 
La representació vallera el dia del sorteig

La nostra banda, després del sorteig celebrat temps arrere a l'Ajuntament de Valencià, actuarà en 4rt lloc entre les cinc formacions que hi participaran eixe dia, 21 de juliol en la Secció d'Honor i en el Palau de la Música, amb l'al·licient afegit que totes seran valencianes. 

El resultat del sorteig i ordre d'actuació serà:

·  Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d'Uixó (Castelló)
·  Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València)
·  Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol (València)
·  Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València)
·  Societat Musical La Artística de Buñol (València)

 
 "L'arbre Blanc" és l'obra obligada

La banda interpretarà aquest pròxim diumenge:

- "A mi madre" de Roque Baños pasdoble
- "Second Symphony for Wind Orchestra" de Luís Serrano Alarcón, com a obra de lliure elecció
- "L'arbre blanc" de Pere Vicalet com a obra obligada del certamen

L'obra obligada, "L'arbre blanc" del gater Pere Vicalet, està nspirada en una llegenda sobre la denominada "Guerra del francés" del seu poble (Gata de Gorgos - Marina Alta). 

Pere Vicalet és professor de Tecnologia Musical al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. L'obra seleccionada pel Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València 2024 en la Secció d'Honor destaca pel seu disseny espacial, on els músics de les formacions musicals es desplegaran a manera de dues agrupacions enfrontades amb l'objectiu de recrear la intensitat d'una batalla.

La “Second Symphony for Wind Orchestra", obra de lliure elecció, és una obra del compositor valencià Luis Serrano estrenada en els Estats Units el maig del 2017, tot i que s'ha interpretat en el Teatro Procópio Ferrera de Sao Paulo (Brasil), interpretada por la Banda Sinfônica do Conservatório de Tatuí dirigida por Matthew George.