L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dimecres, 8 de maig del 2024

Portem vora 8 mesos: des d'octubre ningú no sap - o no diu- res de l'anunciada regeneració de la Goleta i Platja de Tavernes

No ha desaparegut tota l'arena com altres anys, però no és suficient per a l'estiu...
 

Estem a un mes escàs de començar la temporada estival a Tavernes, juny és el mes quan molts dels nostres conciutadans efectuen el trasllat a la residència de la platja. Queda poc de temps perquè Costes puga deixar les platges amb unes mínimes condicions, que han de servir per al bany, però també perquè l'Ajuntament puga instal·lar amb les millors condicions serveis com vigilància, postes sanitàries, platges accessibles, etc.  

Va ser el passat mes d'octubre quan es va informar d'una reposició quasi immediata amb l'objectiu de protegir les nostres platges dels temporals de l'hivern.  D'octubre fins ara, mes de maig, son vora 8 mesos sense cap actuació. Ha passat la tardor i l'hivern i hem tingut molta sort: aquestes estacions habitualment amb temporal enguany han estat bastant tranquil·les, cap aparició de DANAs, gotes fredes, ni grans temporals a la mar. 

 

 

I mentre no s'ha actuat, com recorda també el diari Levante-EMV en un article, hi ha l'arena amuntegada en un aparcament,  17.000 metres cúbics amuntegats a l'espera... de què?... A l'espera que, segons ha publicat el diari Levante-EMV, que el projecte de reposició de Costes siga supervisat-aprovat pel Ministeri a Madrid, un ministeri que governa el PSOE, el mateix partit que ostenta l'alcaldia i presideix el govern de Tavernes. Sense comentaris.  Què hauria passat en circumstàncies semblants,  però a Gandia o Cullera?

Tal com vam publicar ací, tot el material amuntegat en l'aparcament de darrere de la capella procedeix de les obres del tanc de tempesta que es construeix a la platja de Gandia i, com vam informar, està ple de trossos de rajoles, pedres i restes de construccions. Tal com està eixa arena bruta es completament inservible, caldrà passar-la per un sedàs apropiat i deixar-la ben neta i comprovar si reuneix la mínima qualitat i quin color té, perquè l'arena de Tavernes es daurada i en els muntons hi ha molt d'obscur i gris.

 

  


 

En altres ocasions material semblant s'ha usat com a base de reposició per després abocar una capa millor d'arena al damunt, però quan actuen els temporals l'arena era arrossegada i quedava al descobert les pedres, amb el perill i molèsties als banyistes.

El mateix diari Levante-EMV expressa dubtes en que s'arribe al 30 de juny, data màxima pensada per l'ajuntament, amb les platges en les millors condicions, i recorda que qualsevol imprevist pot fer que ens trobem les màquines treballant en ple mes de juliol.