L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

diumenge, 5 de maig del 2024

La Banda Simfònica de la SIUM comença el compte enrere del Certamen Internacional de Bandes de Música de València

 
La Banda Simfònica de la SIUM de Tavernes ha iniciat avui el seu particular compte enrere per arribar al dia 21 de juliol, en el Palau de la Música de València, quan participarà en el 136é Certamen  Internacional de Bandes de Música. Avui el tret d'eixida ha estat el concert especial en "Homenatge al soci", on la Banda Simfònica dirigida per Carles Sancho Cantus ha oferit com a programa  la interpretació de les peces del certamen.
 
L'acte ha tingut lloc avui a les 12 del migdia, en l'auditori de la Societat Musical, i havia expectació entre familiars i afeccionats per escoltar la banda i prendre coneixement de les peces musicals amb les quals  la nostra banda intentarà aconseguir els màxims guardons.
 
Avui l'audició ha estat un èxit, amb satisfacció dels assistents que han aplaudit les interpretacions, i ja es veu un bon nivell, que tothom confia apuge més encara un poc més tal com avancen els assaigs. Perquè els rivals que trobarà  la formació vallera estan entre les millors bandes de musica del País Valencià: Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d'Uixó (Castelló);  Banda Simfònica Unió Musical de Llíria (València); Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol (València) i la Societat Musical La Artística de Buñol (València), segons ordre d'interpretació. La banda vallera actuarà en 4rt lloc.
 
El compositor valencià Francisco Coll, serà el president del Jurat del Certamen Internacional que avaluara el total de 21 bandes que competiran en les quatre categories establides. Recordem que la Banda Simfònica de Tavernes està inclosa en la Secció d'Honor del Certamen. 
 

 
El programa

La banda ha interpretat el pasdoble "A mi madre" de Roque Baños, la  "Second Symphony for Wind Orchestra" de Luís Serrano Alarcón, que es l'obra de lliure elecció, i "L'arbre blanc" de Pere Vicalet, que serà l'obra obligada del certamen, una peça musical inspirada en una llegenda sobre la denominada "Guerra del francés" del seu poble (Gata de Gorgos - Marina Alta). 

Pere Vicalet és professor de Tecnologia Musical al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. L'obra seleccionada pel Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València 2024 en la Secció d'Honor destaca pel seu disseny espacial, on els músics de les formacions musicals es desplegaran a manera de dues agrupacions enfrontades amb l'objectiu de recrear la intensitat d'una batalla.

La “Second Symphony for Wind Orchestra", obra de lliure elecció, és una obra del compositor valencià Luis Serrano estrenada en els Estats Units el maig del 2017, tot i que s'ha interpretat en el Teatro Procópio Ferrera de Sao Paulo (Brasil), interpretada por la Banda Sinfônica do Conservatório de Tatuí dirigida por Matthew George.