L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.652
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:30.599

dijous, 9 de maig del 2024

El govern del PP-Vox de la Generalitat proposa eliminar 2 unitats escolars a Tavernes i 1 a Simat al curs que ve

 

El govern del PP-Vox de la Generalitat, a través de la Conselleria d'Educació, ha donat a conéixer la proposta d'arrangament escolar per al curs vinent, 2024-2025, que perjudica greument els interessos de les famílies de Tavernes i de Simat en la Valldigna.

Tal com es pot vore en el quadre superior, que és la proposta a les localitats de la Valldigna, Simat perd 1 unitat, que és de primària en el CEIP La Valldigna i Tavernes  en perd en total dos unitats: 1 d'Educació Infantil de 2n any en el CEIP Alfàndec i 1 unitat de primària en el CEIP Magraner, tot i que cal  especificar que en aquest centre 2 unitats de 6é passen a l'IES, mentre només puja un 1r de primària. La resta de centres de Tavernes no varien, com tampoc varia el mapa escolar de Benifairó i no sìnclou Barx en la proposta (vore el quadre superior).

Cal dir que en total, a la comarca Safor-Valldigna en conjunt, la Conselleria contempla retallar 11 unitats educatives perquè a més de Simat i Tavernes, la proposta de retallades afecta a Ador-Palma de Gandia, Beniarjó, Daimús, Gandia, Llocnou de Sant Jeroni, Miramar, Vilallonga i Xeresa.

Compromís ha estat el primer en reaccionat front a una proposta que ha qualificat com a "una agressió sense precedents sobre l'educació pública valenciana" i afirma que s'inicia "el model educatiu mercantilista imposat pel Govern de Mazón (PP i Vox), basat a acomiadar professorat i amuntegar a l'alumnat en les classes”.

Així la regidora d'Educació a Gandia, Esther Sapena, ha afegit que “perquè la llibertat d'elecció de centres de les famílies de la qual parla Mazón fora possible, acompanyant l'anunci de la gratuïtat de 0 a 3 anys, hauria d'haver anat lligat a l'augment d'aules en centres públics en eixa edat; però no, amb la previsió de l'augment de matrícules en el primer cicle, derivada d'aquesta gratuïtat, el PP s'atreveix no sols a no obrir més aules, sinó a tancar, demostrant així el que estava implícit en aquest anunci, que la inversió serà per als centres privats i concertats”.

Compromís  considera que “hi ha moltes maneres per a mantindre unitats educatives com baixar la ràtio en aquelles poblacions on la baixada de la natalitat és més intensa i augmentant les aules de 2 anys en escoles d'Infantil i Primària. Res d'això han fet. Han reduït les aules de 2 anys en escoles públiques, perquè volen afavorir a les guarderies privades; han retallat aules públiques en escoles de poblacions que pateixen despoblació i les priven d'un millor servei educatiu per a atraure a famílies; i també en grans ciutats, en les quals la xarxa concertada està molt implantada”.