L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dimarts, 28 de maig del 2024

El 2n de Primària del CEIP Magraner estrena dijous l'òpera "La caixeta de música"

El cartell anunciador
 

El CEIP Magraner, a través de la companyia d’Òpera Mina, de segon d’Educació Primària del CEIP Magraner estrena l’òpera “La caixeta de música", el producte final del Projecte LÓVA del curs 2023-2024.

L'estrena de "La caixeta de música" tindrà lloc el dijous 30 de maig a les 19:00 hores en sessio especial per a les famílies del centre i amistats a la Casa de la Cultura, i l'endemà, divendres 31, s'escenificarà amb una altra funció per a tot l’alumnat del centre.


 

 

L'òpera protagonitzada pels alumnes de 2n de Primaria tracta aspectes molt important, i sobre tot com canvien les relacions entre germanes quan arriba l'adolescència, però dins de la interpretació i les distintes escenes d'aquesta opera, pensada i creada en els textos i la música,  i escenificada per xiquetes i xiquets al voltant de 8 anys es tracten temes que preocupen molt als menuts com són les guerres arreu del món, les pors, que em fa feliç, que em preocupa... així com la importància que donem a eixos objectes “especials”, que ens recorden a les persones que estimem i ens acompanyen quan passem per moments dolents.

 

 

LÓVA, un projecte d'aprenentatge

LÓVA (L'òpera com a vehicle d'Aprenentatge) és un projecte educatiu que es du a cap en una tutoria amb “ajuda” (d'especialistes, famílies, amistats...) al llarg d’un curs escolar complet. La classe s’organitza com a empresa (companyia  d’òpera) que crea, des de zero, una producció operística amb el professorat com a guia acompanyant del procés.

 

La peça final i la seua estrena no és l'objectiu principal del projecte, sinó una part important d’aquest. El vertader objectiu és fomentar al llarg del procés la cooperació, l’autonomia, l’empatia, la confiança en un mateix i en l’equip i sobre tot saber escoltar, practicar la concentració, la vocalització, la mirada, la creativitat, l’expressió corporal, la unió del grup, la coordinació motora... 

 

 

 

A més a més, es treballen diverses estratègies de treball en equip, l’educació emocional, la improvisació, la reflexió, l’expressió oral i escrita, la creació col·lectiva, la responsabilitat, el seguiment dels rols de treball i el model dialògic de resolució de conflictes que inevitablement ens conduirà a un producte final de qualitat.

 

Un projecte internacional present en més de 20 països

LÓVA és un projecte de caràcter internacional que es duu a terme a diferents etapes educatives, com ara infantil, primària, ESO, cicles formatius, famílies del centre, professorat o penitencieries. 

 En el seu origen (anys 1970) naix com a projecte educatiu que l'Òpera de Seattle va encomanar a Bruce Taylor i Joann Formen. Als 80, es va ampliar al Metropolitan Opera Guild de Nova York i va arribar a Espanya en 2008 de la mà de Pedro Sarmiento y Miguel Gil com a gestors i Mary Ruth McGinn, mestra de primària a Meriland EE.UU i Peter Hoyle, artiste visual i músic com a docents formadors. En resum, parlem de milers de projectes de creació d'òperes realitzades en aules de més de vint països al llarg de cinc dècades. 

Text i fotos reméses pel CEIP Magraner