L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dimarts, 7 de maig del 2024

Tavernes obté per onzé any consecutiu dues banderes blaves


Tavernes obté per onzé any consecutiu dues banderes blaves per a les platges valleres. Malgrat les dificultats per tot massa conegudes, i el poc que ajuda el Ministeri de Transició Ecològica de Madrid (MITECO) per poder tindre unes millors platges amb millors condicions, s'ha aconseguit un any més aquest preuat guardó, testimoni de la bona qualitat de les aigües i de l'arena. 

Cal indicar que en les bases per optar a una bandera blava no es valora si una platja té més o menys arena, o si és més fina o gorda, etc. El guardó Bandera Blava no valora els aspectes físics, si és bonica o menys, com tampoc la quantitat d'arena sinó la qualitat que té, quina atenció se li dona, també premia la qualitat de les aigües del mar (que no estiga contaminada, que no produesca infeccions en la pell o altres de tipus infeccions gàstriques, per exemple, etc). 
 
La Bandera Blava no la dóna la Generalitat ni l’Estat espanyol. No és el premi d'un joc, ni és un concurs, ni el toca a la loteria. És una fundació independent i de caràcter europeu, la Fundació Europea d'Educació Ambiental, que fa un seguiment exhaustiu de les condicions de l'aigua, valora analítiques i demés, i resol si és mereixedora una platja, siga la que siga, d'obtindre-la.

El fet d'obtindre novament les dues banderes, malgrat totes les dificultats per les quals ha passat i passa Tavernes, demostra que donem un servei d'excel·lència a les nostres platges, que l'aigua és de qualitat, que l'arena - la poca que tenim en alguns llocs- estiga ben condicionada i aconsegueix, any rere any, que Tavernes tinga una platges reconegudes entre les millors. 
 
Després dels problemes amb la Goleta que estem patint, i quan no tenim ajuda de l'estat ni en la millora de les platges, ni tenim ajudes com si tenen Cullera o Gandia per a millorar l'oferta de Turisme, és tot un èxit que allò que es valora majorment, que és la qualitat de l'aigua, arena i els serveis, estem entre les millors.