L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

divendres, 31 de maig del 2024

Avui divendres, dia 31, a la Casa de la Cultura, es presenta el llibre "La Marina en caiac"

 

El Centre Excursionista de Tavernes, en col·laboració amb la Biblioteca Municipal, presenta a la Casa de la Cultura avui divendres, dia 31, a les 19 hores el llibre de Just. I. Sellés "La Marina en caiac", un llibre que suma les imatges de l'autor i els textos per narrar-nos la travessia de l'autor pels paisatges i amagatalls costaners d'una de les comarques més belles del País Valencià: La Marina. La presentació estarà acompanyada per la projecció de l'audiovisual "La Marina: una mar d'històries". 

La Marina en caiac conta les vivències d’una travessia hivernal en caiac per la costa de la Marina, aprofitant les encalmades de gener. Deu jornades de navegació assossegada, amb la mar silent i plana, deserta de gent, una oportunitat única per a escorcollar els nombrosos indrets, coves i amagatalls que hi apareixen en una travessia inoblidable per un territori amb un encís natural extraordinari que, no obstant, es troba en perill d’extinció.


La Marina en caiac  reviu esdeveniments històrics  ocorreguts a la costa de la Marina: històries des de l'època dels grecs i factories i vil·les romanes, passant per la taifa deniera i el llegat andalusí, fins el món dels pescadors, els calafats, dels contrabandistes, i sense passar de  puntelletes sobre els reptes que planteja el fenomen turístic que arrasa els paisatges i els recursos naturals de la Marina.

El llibre reflexiona sobre les conseqüències del turisme residencial i de masses, sobre l’urbanisme depredador que arrasa paratges i espolia els nostres reclams turístics, i també, sobre la pèrdua d’identitat que suposa haver venut la terra al capital; i precisament perquè no hem aprés dels errors, les perspectives de futur no són falagueres.

Descarregat el pròleg del llibre