L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.967
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:54.653

dimecres, 22 de maig del 2024

Els dos IES de Tavernes es queden el pròxim curs sense noves ofertes en la FP


 

Els dos instituts de Tavernes, l'IES Jaume II el Just i l'IES La Valldigna, es queden en el próxim curs sense cap títol nou en la FP, segons les dades que ha donat a conéixer la Conselleria d'Educació. El cas de Tavernes no és únic, i als dos centres de Tavernes sense noves ofertes per a la FP, cal sumar a Gandia el "Veles e Vents", o el "Gregori Maians" d'Oliva.

L'increment de l'oferta d'estudis de Formació Professional segueix la línia dels cursos anteriors, encara que en aquesta ocasió els instituts de Tavernes no es beneficien de noves ofertes d'FP per a l'alumnat. Les dades de Conselleria assenyalen que amb el nou curs 2024-2025 hi haurà set nous títols, quatre nous cicles de grau superior i tres de grau mitjà, repartits entre quatre centres educatius.

Els centres beneficiats són l'IES Maria Enríquez amb el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes; el "Tirant lo Blanc" que suma els dos nous títols d'Administració i Finances (LOE), de grau superior i el de Sistemes electrotècnics i automatitzats, també de grau superior. A Oliva, es beneficia l'IES Gabriel Ciscar, que incrementa la seua oferta amb el grau superior en Projectes d'Edificació i el de Modelatge de la Informació i la Construcció, també de grau superior.

Una oferta més minsa en aquest primer any que el PP està al capdavant de la Conselleria d'Educació: quan el govern del Botànic es va impulsar els estudis de FP i, per exemple, en el curs 2022-2023 es van sumar un total de 12 nous estudis, i altres 11 en el curs 2023-2024, amb la qual cosa en els últims quatre anys a la Safor-Valldigna es comptabilitzaren 40 nous ensenyaments.